Βαρυμπόμπη: Drone αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής (βίντεο)
Έγιναν στάχτη πάνω από 12.500 στρέμματα δασικής έκτασης


Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη.
Οι καμένες εκτάσεις, καταγεγραμμένες από drone, αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Συνολικά, έγιναν στάχτη πάνω από 12.500 στρέμματα δασικής έκτασης, κάηκαν τουλάχιστον 130 σπίτια και επιχειρήσεις καθώς η ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα παραμένει αποπνικτική.
Το συγκλονιστικό βίντεο που ανέβασε το Up Stories:

Βίντεο με τη διασπορά του καπνού από τις φωτιές στην Ελλάδα
Βίντεο με τη διασπορά καπνού σε όλη την Ελλάδα από τις 3/8/2021 και ώρα 14.00 μέχρι σήμερα 4/8/2021 στις 12.00 δίνει το Κέντρο Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναζωπυρώσεις και στη Βαρυμπόμπη
Στη Βαρυμπόμπη οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν μόνο κάποιες αναζωπυρώσεις, ενώ πριν από λίγη ώρα άρχισε να γίνεται ελεγχόμενα η διέλευση κατοίκων για τα σπίτια τους από συγκεκριμένους δρόμους: Λ. Κύμης από οδό Ορτανσίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη, στον κόμβο Βαρυμπόμπης- Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη, Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (ταβέρνα το Χάνι)στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη και Τατοΐου από την Λ. Κύμης στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
Σημειώνεται ότι από το πρωί επιχειρούν σε όλες τις πυρκαγιές και τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.
Παράλληλα, από ώρα σε ώρα αναμένονται και δύο αεροσκάφη από την Σουηδία, ενώ το απόγευμα θα φτάσουν και 81 Γάλλοι πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα από την Γαλλία, καθώς οι δύο χώρες ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για βοήθεια της χώρας μας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι ήδη επιχειρούν ένα πεζοπόρο τμήμα Κύπριων πυροσβεστών από χτες ενώ και δύο αεροσκάφη από την Κύπρο βρίσκονται στην Ρόδο.

Οι φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα Πέμπτη 5 Αυγούστου
Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη επιχειρούν:
- Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Ηράκλεια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας, 174 πυροσβέστες, με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 52 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 2 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
- Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Μυρτιά του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας Ευβοίας, επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 57 οχήματα, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν 82 πυροσβέστες από τη Γαλλία, το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.
- Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Μέλπεια του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
- Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών Αττικής, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά τα εναέρια μέσα. Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Πώς αναγνωρίζονται τα απατηλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Χάνουμε ή κερδίζουμε μία ώρα ύπνου;
Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν πέντε χρόνια από τον θάνατο του «τελευταίου παρτιζάνου»
Πώς Καναδός ερευνητής «έδεσε» τον βασικό κατηγορούμενο
Ο άνδρας με τις πλαστές ταυτότητες και οι πιέσεις που ασκούσε στην εικαστικό
«Κύριε Δημήτρη, θα χάσω τη δουλειά μου», ρωτά η σταθμάρχης Ν. Πόρων τον προϊστάμενο κίνησης του ΟΣΕ
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Ανοικτά την Κυριακή 13 Απριλίου
Μεταξύ των προσωπικών στοιχείων που έχουν διαρρεύσει ενδέχεται να είναι ονόματα, φωτογραφίες και IBAN
Τέλος στο μπαλάκι ευθυνών με ξεκάθαρο πλαίσιο αρμοδιοτήτων, στελέχωση και ψηφιακά εργαλεία
Tι ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Μάρτιος μας αποχαιρετά με άστατο καιρό
Η έκθεση παραδόθηκε στον εφέτη- ειδικό ανακριτή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.