- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σύψας: Τα κρούσματα θα αγγίξουν τα 20.000 μέσα στον Αύγουστο
Γιατί πρέπει να εμβολιαστούν και οι μαθητές
Ο καθηγητής Νίκος Σύψας έκανε λόγο για απότομη κλιμάκωση των κρουσμάτων εξηγώντας γιατί πρέπει να εμβολιαστούν και οι έφηβοι μαθητές.
Για απότομη και γρήγορη κλιμάκωση της πανδημίας μίλησε στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Σύψας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, κάνοντας λόγο ακόμα για 20.000 κρούσματα μέσα στον επόμενο μήνα.
Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη εμβολιασμού των μαθητών. «Κανείς δεν είναι άτρωτος» είπε ο καθηγητής και επικαλέστηκε αμερικανική έρευνα σύμφωνα με την οποία το πρώτο τρίμηνο του 2021 περίπου 400 έφηβοι 11-17 ετών χρειάστηκε να νοσηλευτούν, με το 1/3 να καταλήγει σε ΜΕΘ.
«Όσο σπάνια είναι η πιθανότητα, δεν παύει να υπάρχει» είπε στη συνέχεια, προειδοποιόντας πως αν επεκταθεί η πανδημία στους Έλληνες εφήβους, αργά ή γρήγορα θα έχουμε και ατυχήματα τα οποία θα είναι τραγικά.
Τα κρούσματα θα αγγίξουν τα 20.000 μέσα στον Αύγουστο
«Σύντομα θα βλέπουμε τα κρούσματα να διπλασιάζονται, υπολογίζοντας μάλιστα πως αυτό θα παρατηρείται ενδεχομένως κάθε βδομάδα ή και νωρίτερα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπούμε στην λεγόμενη εκθετική φάση» προειδοποίησε ο κ. Σύψας, εκτιμώντας πως μέσα στον Αύγουστο τα κρούσματα κορωνοϊού θα αγγίξουν τα 15.000 με 20.000.
«Ασφαλώς δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις αλλά μιλάμε για πολλές χιλιάδες κρούσματα, δεν μιλάμε για μικρό νούμερο», ανέφερε, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν είχε εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού.
Δεν υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας γιατί προσβάλλονται κυρίως νέοι
Ο καθηγητής Νικος Σύψας είπε πως, ευτυχώς, για την ώρα δεν παρατηρείται μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας, επειδή πλέον προσβάλλονται κυρίως οι νέοι, οι οποίοι συνήθως δεν νοσούν.
Εξήγησε πως «η πιθανότητα να μπει ένας νέος κάτω των 18 ετών στο νοσοκομείο είναι 12 φορές μικρότερη απ΄ ότι ένας άνθρωπος άνω των 18 ετών», προειδοποιόντας πως ναι μεν δεν έχουμε πίεση στα νοσοκομεία αλλά όσο διασπείρεται η πανδημία αυξάνονται οι πιθανότητες ο ιός να φτάσει στους ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών.
«Οι νέοι θα πάνε στα χωριά τους, θα πάνε στα πανηγύρια, θα γυρίσουν στα σπίτια τους, θα διασπείρουν τον ιό, τους επόμενους μήνες άπαντες οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν. Δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ερώτημα, τελικά, δεν είναι μόνο τι θα δείξει η διερεύνηση
Μέτρα κατά της δημογραφικής συρρίκνωσης λαμβάνει η δημοτική αρχή
Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τη νυχτερινή διασκέδαση - Ποιες γραμμές λεωφορείων εντάσσονται στο μέτρο
Συννεφιασμένο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
Εκπαιδευτικές δράσεις για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 24 Δεκεμβρίου
Τι δείχνουν οι τάσεις για τον καιρό των γιορτών
Με κάρτες Mastercard, κινητό τηλέφωνο ή φορητή συσκευή
Αφορά τη μη προσκόμιση του βίντεο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης
Απομακρύνονται τα ...«Πασχούγεννα»
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ παρακολούθησε το παιχνίδι με τη Χάποελ από τις θέσεις δίπλα στο παρκέ
Ο καθηγητής Γλωσσολογίας θέτει το ερώτημα: «Μπορούμε να βλέπουμε μέσα από τις λέξεις;»
Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του και που θα μεταφερθούν
«Η διαγραφή μου από το ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο θετικό που προέκυψε από αυτό το ζήτημα»
«Ακόμα νιώθω ότι είμαστε μαζί - Είναι γύρω μου και μου λέει τα δικά του»
Η ΕΥΔΑΠ εισηγείται από το 2026 διπλασιασμό παγίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.