- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Άρση lockdown: Μετακινήσεις, ωράριο, SMS, λιανεμπόριο. Τι αλλάζει
Ποιο είναι το σχέδιο για τη μετάβαση στην κανονικότητα - Πότε υλοποιείται


Αναμένονται ανακοινώσεις για περαιτέρω χαλάρωση του lockdown - Τι θα ισχύει για SMS, μετακινήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας
Αντίστροφη μέτρηση για περαιτέρω χαλάρωση του lockdown, καθώς σήμερα Τετάρτη, 12/5, αναμένονται ανακοινώσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούμε να ταξιδεύουμε εντός της Ελλάδας, ειδικά ως προς τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη σταδιακή άρση του lockdown αναμένεται να ανακοινωθούν
- απελευθέρωση διαπεριφερειακών μετακινήσεων
- διεύρυνση ωραρίου κυκλοφορίας
- κατάργηση αποστολής SMS για κατηγορίες δραστηριοτήτων
- κατάργηση των ραντεβού για τις αγορές στα καταστήματα
- άνοιγμα των γυμναστηρίων
Η απαγόρευση κυκλοφορίας σε πρώτη φάση, θα μετατεθεί χρονικά προς τα μεσάνυχτα ενώ εκείνο που θα αναζητηθεί, μέσω των εισηγήσεων των ειδικών, είναι η κατάρτιση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούνται για τις μετακινήσεις, δηλαδή πλοία, αεροπλάνα, υπεραστικά λεωφορεία κλπ.

Σχετικά με την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής, μια μέρα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, ενώ αναμένεται να εξειδικευτεί πώς αυτό θα γίνει με όρους ασφάλειας και προστασίας.

Στα τέλη της εβδομάδας, επίσης, θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τον τουρισμό. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν πιθανότατα την Πέμπτη από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη και θα καλύπτουν όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Μαΐου γίνεται και το πρώτο βήμα και στον χώρο του Πολιτισμού καθώς τα μουσεία ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους στο κοινό. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπ. Πολιτισμού «το ασφαλές άνοιγμα των μουσείων προστίθεται στην εύρυθμη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, που είναι ανοιχτοί για τους επισκέπτες από τις 22 Μαρτίου, και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την σταδιακή επαναλειτουργία των πολιτιστικών υποδομών της χώρας».

Χαλάρωση lockdown - Επιστροφή στην κανονικότητα - Τα βήματα
- Στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ταυτόχρονα επανεκκινούν οι πρακτικές, και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και τα ωδεία.
- Επίσης επαναλειτουργούν οι αθλητικές Ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε γκρουπ έως 10 ατόμων, ενώ για την ίδια μέρα αναμένεται να ανακοινωθεί και το άνοιγμα των γυμναστηρίων με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.
- Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.
- Μια εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους -όχι όρθιους- με ποσοστό πληρότητας 50%.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μπορείτε να τον ξεχωρίσετε από το ψάρι λινγκ
Εμβρόντητοι έμειναν οι σεισμολόγοι και οι επιστήμονες
Το άνοιγμα στην κοινωνία 2020-2025
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς
Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα ενημερωθούν σε συγκεκριμένη ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας
Το φαινόμενο φαίνεται να οφείλεται πιθανότατα σε φυσικά αίτια
Ο κατηγορούμενος εξετάστηκε από τον Κορυδαλλό
Ο νομικός σύμβουλος της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Γιώργος Οικονομόπουλος, δήλωσε ότι οι δύο πίνακες που παρουσιάστηκαν σε αναρτήσεις και τηλεοπτικά ρεπορτάζ δεν εκτέθηκαν ποτέ στην Πινακοθήκη
Η μητέρα έδειξε ως δολοφόνο την κόρη - «Μου κατέστρεψε τη ζωή», λέει η 23χρονη
Θα μείνουμε στο βολικό για πολλούς σήμερα και θα αγνοήσουμε την παρακμή και τη συρρίκνωσή μας που με μαθηματική βεβαιότητα έρχεται αύριο;
Με ευαισθησία και ανταπόκριση στις ανάγκες της κοινωνίας και στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η LAMDA Development προχώρησε άμεσα σε δράσεις αποκατάστασης και ασφάλειας της Πεντέλης.
«Ηθοποιός με πήρε τηλέφωνο και ούρλιαζε. Μου είπε "ντροπή σου που έχεις φίλο τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον στηρίζεις"»
Έκκληση από την οικογένειά του
Του έγινε τρεις φορές ΚΑΡΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.