

Κορωνοϊός: Στις 17 Μαΐου θα γίνει το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών στην Ελλάδα.
Στις 17 Μαΐου θα γίνει το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.
Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή εκτίμησε τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και φαίνεται πως βρέθηκε τρόπος για να ξεπεραστούν διάφορα τεχνικά εμπόδια, όπως η χρήση μάσκας στα μικρά παιδιά.
«Κύριο μέλημά μας η προστασία των ανθρώπινων ζωών», συμπλήρωσε και συνέχισε: «Συζητήθηκε στην επιτροπή μας η συμμετοχή όσων εμβολιαστούν σε περισσότερες δραστηριότητες. Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν τελικά στις 17 Μαΐου», σημειώνοντας πως η διατήρηση του SMS για τα ψώνια θα βοηθήσει την κατάσταση.
«Δεν έχουμε ακόμα εικόνα για το τι συνέβη το Πάσχα»
Η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέλυσε τα επιδημιολογικά δεδομένα για την χώρα μας, λέγοντας πως δεν έχουμε ακόμα εικόνα για το τι συνέβη το Πάσχα, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για Αττική και κεντρική Μακεδονία.
Η ίδια τόνισε πως η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας, ενώ τόνισε πως οι ειδικοί ανησυχούν για φαινόμενα χαλάρωσης ακόμη και μεταξύ των εμβολιασμένων, καθώς η προστασία από το εμβόλιο δεν ξεκινά με το «τσίμπημα», αλλά αρκετές ημέρες μετά.
«Στεναχωριέμαι πολύ όταν ακόμα και σήμερα με ρωτάνε διάφοροι αν πρέπει να εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός είναι ξεκάθαρα το μεγαλύτερό μας όπλο. Όσοι δεν εμβολιάζονται θέτουν σε άσκοπο κίνδυνο τους ίδιους και τους δικούς τους ανθρώπους», είπε ακόμη, τονίζοντας πως πρέπει να προλάβουμε τυχόν νέες κι ακόμη πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τρεις δράστες μαχαίρωσαν στον μηρό τον υπάλληλο
Αν κριθεί ένοχη, η κατηγορουμένη είναι αντιμέτωπη με διπλή ποινή ισοβίων.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την απότομη βουτιά της θερμοκρασίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η απάντηση Ταχιάου και οι εξηγήσεις που έδωσε
«Η ηρωική θυσία τους ανάδειξε τι σημαίνει να παραμένει κανείς πιστός στον όρκο που έδωσε»
Τι έλεγαν μεταξύ τους λίγη ώρα πριν από τη σύγκρουση των τρένων
«Η μητέρα μου μου είπε την αλήθεια»
Αναβαθμίζονται τα μέτρα προστασίας μετά τον βανδαλισμό τους
H προτίμηση για εργασία στο δημόσιο μειώνεται σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια
Δείτε αναλυτικά τις τιμές και όσα πρέπει να γνωρίζετε
Στις 29 Απριλίου η επίσημη παρουσίαση στο Μουσείο Μπενάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.