- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Επίσημο: Ο πρίγκιπας Κάρολος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Μαζί του και η σύζυγός του, Καμίλα
Ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα θα βρίσκονται στην Αθήνα για τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.
Επιβεβαιώθηκε ότι ο πρίγκιπας Κάρολος και διάδοχος του βρετανικού θρόνου θα βρίσκεται στην Αθήνα για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Είναι επίσημος προσκεκλημένος και θα παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Σημειώνεται ότι τόσο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν όσο και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου. Στις θέσεις του έρχονται ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλωράνς Παρλί. Η Γαλλίδα αξιωματούχος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Αθήνα για τις υπογραφές στη συμφωνία για τα μαχητικά Rafale.
Στην ανακοίνωσή του για τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει ότι το βρετανικό πριγκιπικό ζεύγος θα παραμείνει στην πρωτεύουσα στις 24 και 25 Μαρτίου, «έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση».
Η επιλογή της πρόσκλησης των ηγετών της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Αγγλίας συνδέεται άμεσα με τη συμβολή των τριών δυνάμεων στη νικηφόρα έκβαση του ελληνικού απελευθερωτικού αγώνα από τον οθωμανικό ζυγό με τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου ανοικτά της Πύλου στις 20 Οκτωβρίου 1827. Επικεφαλής των τριών στόλων που αντιμετώπισαν τον οθωμανικό στόλο ήταν οι Έντουαρντ Κόδριγκτον (Αγγλία), Ανρί Δεριγνύ (Γαλλία) και Λογγίνος Χέυδεν (Ρωσία).
Πρίγκιπας Κάρολος: Όταν επισκέφτηκε την Ελλάδα το 2018 - Το φρέντο που ήπιε χωρίς καλαμάκι
Ο πρίγκιπας Κάρολος είχε έρθει στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καμίλα, τον Μάιο 2018.
Μεταξύ άλλων είχαν κάνει βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, περνώντας από την Καπνικαρέα και την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης. Σταμάτησαν μάλιστα σε μια καφετέρια. Ο πρίγκιπας Κάρολος επέλεξε να πιει φρέντο καπουτσίνο. Εντύπωση είχε κάνει το γεγονός ότι ζήτησαν να μην τους φέρουν πλαστικό καλαμάκι.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακόμη και μέσα από χωματόδρομους η έξοδος των εκδρομέων
Μια μέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αφιερωμένη στην ικανότητα να συνεχίζουμε πιο δυνατοί
Από παρακαμπτηρίους η έξοδος των εκδρομέων των Χριστουγέννων 2025
«Fake news ότι η ΕΛΑΣ δίνει καρόδρομους ως επίσημες παρακαμπτήριες» δηλώνει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.
Εκτεταμένη διασπορά της ευλογιάς αιγοπροβάτων σε όλη τη χώρα, με αυστηρά μέτρα μετακίνησης και βιοασφάλειας
Πρόστιμα ύψους 19.600 ευρώ
Το συγκινητικό αντίο του συντρόφου της
Γιατί η ΕΛΑΣ λέει «όχι» στο άνοιγμα της κυκλοφορίας
Οι έκτακτες τροποποιήσεις ανά περιοχή
Ακινητοποιημένα τα διερχόμενα αυτοκίνητα
Το έτος κλείνει με 34 εκατ. επιβάτες
Διαβάστε αναλυτικά όσα συμβαίνουν στα μπλόκα
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Ενώ επέστρεφε από χριστουγεννιάτικο πάρτι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.