Συντάξεις: 153.000 εκκρεμείς συντάξεις για τον Δεκέμβριο 2020
Τι δείχνουν τα στοιχεία στην υπηρεσία «ΑΤΛΑΣ» - Πόσες είναι οι ληξιπρόθεσμες


Στις 153.000 οι εκκρεμείς συντάξεις -οι 121.000 είναι ληξιπρόθεσμες- για τον μήνα Δεκέμβριο 2020, σύμφωνα με την υπηρεσία «ΑΤΛΑΣ».
Οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις για τον μήνα Δεκέμβριο 2020 ανέρχονται σε 152.949, εκ τω οποίων οι 121.000 είναι ληξιπρόθεσμες (έχουν περάσει 90 ημέρες από την υποβολή της αίτησης).
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία στο σύστημα «ΑΤΛΑΣ». Το συνολικό κόστος των συντάξεων αυτών υπολογίζεται στα 583.894.949 ευρώ.
Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει η ψηφιακή πλατφόρμα για την αίτηση προκαταβολής σύνταξης, η οποία και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τον Δεκέμβριο του 2020 ολοκληρώθηκαν 16.809 αιτήσεις (12.548 τον Δεκέμβριο 2019). Ο χαμηλός ρυθμός απόδοσης συνδέεται με το lockdown και τις πολυάριθμες άδειες ειδικού σκοπού που έλαβαν οι υπάλληλοι στον ΕΦΚΑ λόγω της διακοπής λειτουργίας των σχολείων -εξέλιξη που πήγε πίσω τον αρχικό σχεδιασμό.
Το Υπουργείο Εργασίας, πάντως, σε ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζει ότι το πρόβλημα με την απονομή των συντάξεων εξακολουθεί να είναι σημαντικό, ωστόσο υπάρχει σημαντική αύξηση στον ρυθμό απόδοσης εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού. Ειδικότερα, μέσα στο 2020 η αύξηση στην ολοκλήρωση των αιτημάτων για κύρια σύνταξη έφθασε το 31,18%. Συνολικά, ολοκληρώθηκαν 161.771 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης έναντι 123.324 το 2019.
Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» - 22.587 συντάξεις εκδόθηκαν ψηφιακά
Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη διαδραμάτισε η ψηφιακή απονομή μέσα από το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» από τον Ιούλιο του 2020.
Συνολικά από τη στιγμή που τέθηκε σε λειτουργία η συγκεκριμένη υπηρεσία μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί ψηφιακά 22.587 συντάξεις, εκ των οποίων οι:
- 18.058 αφορούν σε μεταβιβάσεις και
- 4.529 σε συντάξεις γήρατος αγροτών.
Σημειώνεται ότι στις εκκρεμείς συντάξεις για τον μήνα Δεκέμβριο δεν έχουν υπολογιστεί οι λεγόμενες «διεθνείς συντάξεις», αυτές δηλαδή που αφορούν Έλληνες που εργάστηκαν στο εξωτερικό. Το Υπουργείο Εργασίας έχει βάλει ως στόχο μέχρι να φύγει το 2021 να έχουν εκκαθαριστεί 300.000 εκρεμείς συντάξεις.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε τον χάρτη με τα «κόκκινα» σημεία
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή
Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες, αλλά και υδροφόρες του Δήμου
Τα ίχνη του χάθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα
Eργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια στο Αθηνόραμα ενώ ήταν εκδότης του «Jazz & Τζαζ»
Η ανάρτηση του εγγονού του πρώην πρωθυπουργού - Κάνει λόγο για «μνημείο clickbait»
Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Παραμένει διασωληνωμένο με θερμικό έγκαυμα στον πνεύμονα
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Εντυπωσιακή αύξηση κρατήσεων σε λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς
Δείτε τον χάρτη με τα «κόκκινα» σημεία
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.