Γιατρομανωλάκης: Διαμορφώνουμε κώδικα δεοντολογίας
«Ο κώδικας θέτει ένα πλαίσιο αποδεκτών και μη συμπεριφορών»
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![Νικόλας Γιατρομανωλάκης Νικόλας Γιατρομανωλάκης](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/02/15/giatromanolakis-3.jpg)
Τι είπε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στον καλλιτεχνικό χώρο
Διαμορφώνεται κώδικας δεοντολογίας στο καλλιτεχνικό χώρο, σημείωσε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης.
Μιλώντας στο Mega, ο ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, τόνισε ότι δύο μέρες μετά την καταγγελία της ηθοποιού Ζέτας Δούκα για λεκτική και ψυχολογική βία, το υπουργείο ανακοίνωσε τη διαμόρφωση ενός κώδικα δεοντολογίας. «Ο κώδικας θέτει ένα πλαίσιο αποδεκτών και μη συμπεριφορών και συνοδεύεται από μια διαδικασία», σημείωσε.
Παράλληλα, ο κ. Γιατρομανωλάκης υπογράμμισε ότι στόχος είναι να τηρούνται οι κανόνες από όλους τους φορείς και ειδικά αυτούς που λαμβάνουν επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού ενώ, ταυτόχρονα, να εξασφαλίζεται η εύρυθμη και διαφανής διαδικασία στις επιτροπής των εξετάσεων.
Απαντώντας αναφορικά με περίπτωση που παραβιαστούν οι κανόνες, ο κ. Γιατρομανωλάκης είπε ότι οι συνέπειες σε πρώτο επίπεδο είναι πειθαρχικές. «Αν υπάρξει ποινική διάσταση, τότε αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη», πρόσθεσε.
Τέλος, για το θέατρο, υποστήριξε πως και εκεί χρειάζεται μια αντίστοιχη πρακτική. «Όλοι αναλαμβάνουμε από το ρόλο και την αρμοδιότητά μας τις υποχρεώσεις και όλοι μαζί πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα και να φτιάξουμε ένα ασφαλές περιβάλλον χωρίς διακρίσεις», κατέληξε ο κ. Γιατρομανωλάκης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Εκατοντάδες φαναράκια ταξίδεψαν τις ευχές μας στον ουρανό της Αθήνας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας
«Καλά Χριστούγεννα, ευτυχές το Νέον έτος» και πιο κάτω τα ονόματα, χωρίς το νέο τους επώνυμο
Η γυναίκα ήταν έγκυος και λόγω του τραυματισμού της έχασε το παιδί που κυοφορούσε
Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στην χώρα μας - Πού θα χιονίσει τα Χριστούγεννα
Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο ανά περιοχή
Ο σκυλάκος του Μαξίμου ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Μεταβατική η κατάσταση, κανείς δεν νομιμοποιείται να κάνει συμφωνίες»
Ο Γιάννης Παπαστεφανάκης αποκάλυψε τον μεγάλο του στόχο για το 2025
«Κανένα αυτοκίνητο στον δρόμο χωρίς αλυσίδες»
Πώς λειτουργούν σήμερα τα καταστήματα
Το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα
Το έθιμο που περνάει από γενιά σε γενιά στο χωριό
Πώς επηρεάζεται η Αττική
Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για τις γιορτές
Έχουν προστεθεί τουλάχιστον 60 επιπλέον δρομολόγια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.