- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Παγώνη: Απόκριες δεν θα κάνουμε, αλλά μάσκες θα φοράμε
Ιανουάριος και Φεβρουάριος, οι πιο δύσκολοι μήνες
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΜΟΥ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΜΟΥ](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/11/03/koronoios-athina1.jpg)
Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να κάνουμε πλάνα ούτε για τις απόκριες, αν και θα φοράμε μάσκες
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, αναφορικά με τη δύσκολη εξίσωση για το άνοιγμα των σχολείων και της αγοράς λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.
Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να κάνουμε πλάνα ούτε για τις απόκριες. «Απόκριες δε θα κάνουμε, αλλά μάσκες θα φοράμε. Θα είναι σαν να κάνουμε απόκριες. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες πόσο θα κρατηθούν τα μέτρα. Είναι δύσκολες μέρες, το ξέρουμε όλοι. Καρναβάλι δε θα γίνει, είναι δυνατόν με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας να γίνονται καρναβάλια; Χτες ήταν λίγα τα κρούσματα, αλλά ήταν πολύ λίγα και τα τεστ. Πάντα τις αργίες δεν μπορούν να γίνουν πολλά τεστ», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.
Σε ό,τι αφορά στο περαιτέρω άνοιγμα της κοινωνίας, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι «Πιστεύω ότι πρέπει να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια, μετά και τα Δημοτικά που ανοίγουν τη Δευτέρα, και μετά από μια βδομάδα θα αξιολογηθούν όλες οι παράμετροι και θα αποφασίσουν. Ιανουάριος – Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες. Να δούμε και τα αποτελέσματα των ρεβεγιόν στις 10-11 του Γενάρη και θα πάμε βήμα – βήμα. Αν έχουμε αύξηση κρουσμάτων μεγάλη τα νοσοκομεία δε θα τα βγάλουν πέρα. Στόχος είναι να γίνουν τα εμβόλια όπως γίνονται, να γίνονται πολλά τεστ, και αφού φτάσουμε τέλος Ιουνίου στο 60-65% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί, θα μπορούμε να μειώσουμε τα μέτρα. Όλοι θέλουμε να ανοίξουν τα μαγαζιά, έχουμε μπει σε κατάθλιψη. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει υπό προϋποθέσεις. Θα γίνουν πιο χαλαρά τα πράγματα, λίγη υπομονή».
Σχολιάζοντας όσους επέλεξαν να ταξιδέψουν τις ημέρες των γιορτών, προκαλώντας πληθώρα αντιδράσεων, η ίδια είπε ότι «Είμαι εξοργισμένη με αυτά που είδαμε αυτές τις ημέρες. Κάποιοι έμεναν σπίτι και κάποιοι πήγαιναν διακοπές. Πιστεύετε ότι αυτό τον καιρό θα βρούμε αίσθημα δικαιοσύνης; Ο ένας φεύγει πάει στο Ντουμπάι, ο άλλος στην παραλία, και κάποιοι μένουν σπίτι τους».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλειστά σχολεία έως 21 Φεβρουαρίου
Προ των πυλών η Τσικνοπέμπτη
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Η νέα πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Παραμένει το σενάριο ενός τεκτονικού σεισμού της τάξης των 6 Ρίχτερ
Καλούνται εκ νέου για κατάθεση
Δείτε αναλυτικά τα σημεία και τις ώρες
«Οι κρίσεις αυτού του είδους αυξάνουν τον κίνδυνο ψυχικών επιπτώσεων»
Σταθερή αξία η Πάτρα - Οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών
Μειώνεται η συχνότητα της σεισμικής δραστηριότητας
Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένονται τις επόμενες ώρες
Ο δεύτερος που καταγράφεται σήμερα στην ίδια περιοχή
Τι επισημαίνει σε ανάρτησή της η καθηγήτρια Γεωλογίας του ΕΚΠΑ
Λίγο πριν τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού
Σε ποιες περιοχές αναμένονται ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.