Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές της Αττικής είναι στο «κόκκινο»
Τι δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα


Νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό ισχύουν από σήμερα στην Αττική - Οι πιο επιβαρυμένες περιοχές
Νέα μέτρα τίθενται σε εφαρμογή στην Αττική από σήμερα και για 14 ημέρες, μέχρι την Κυριακή 4 Οκτωβρίου δηλαδή, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και να μειωθούν τα κρούσματα, τα οποία τον τελευταίο καιρό εμφανίζουν σημαντική αύξηση.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», τα Κάτω Πατήσια, η Κυψέλη, τα Σεπόλια και η Κάτω Κυψέλη είναι μεταξύ των περιοχών με το υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, ενώ ολόκληρη η Αττική βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ειδικών, οι οποίοι δίνουν έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, στον Δήμο Πειραιά, στον Δήμο Κηφισιάς, αλλά καιι σε άλλους Δήμους των βορείων προαστίων όπως οι Δήμοι Αμαρουσίου και Φιλοθέης - Ψυχικού.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, η Αττική πλησιάζει στην επιβολή lockdown, η εφαρμογή του οποίου θα κριθεί από την απόδοση και αποτελεσματικότητα των μέτρων που ελήφθησαν το τελευταίο 10ήμερο, συν των μέτρων που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από σήμερα.
Επιδημιολόγοι και κυβέρνηση τονίζουν ότι το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στην Αττική είναι ακόμα μακριά. Ωστόσο με τα νέα μέτρα που, η Αττική έρχεται ένα βήμα πιο κοντά σε μία ολιγοήμερη καραντίνα εφόσον δεν ανακοπεί ο ρυθμός εξάπλωσης της νόσου και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Στην Αττική εντοπίζονται τα 2.100 από τα περίπου 4.000 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού της χώρας με 1.037 να καταγράφηκαν σε μια εβδομάδα, από τις 14 έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, εντοπίστηκε βαρύτερο επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου Αθηναίων, γεγονός που δρομολόγησε στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις για τη μείωσή του. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, τα 966 από τα 2.100 κρούσματα είναι στον Δήμο Αθηναίων, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στο κέντρο της πόλης, σε συγκεκριμένες περιοχές.
Καμπανάκι για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έκρουσε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σημείωσε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να αραιώσει ο κόσμος και τώρα είναι μια ευκαιρία με τα κλιμακωτά ωράρια προσέλευσης στην εργασία.
Την ίδια ώρα, τόνισε ότι πιέζεται το σύστημα υγείας στην Αττική εξαιτίας του αριθμού των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία και κυρίως των βαριών περιστατικών, καθώς όπως είπε, καλύπτεται σημαντικό κομμάτι των ελεύθερων κλινών που υπάρχουν για τον Covid. Πρόσθεσε δε ότι το τοπικό Rt, στην Αθήνα είναι στο 1-1,1, ωστόσο «πρέπει να προσέχουμε γιατί το Rt μπορεί να ξεφύγει».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προς τιμήν των 121.692 πεσόντων των Εθνικών Αγώνων της Ελλάδας
Παρά την πρόοδο παραμένει στην 34η θέση μεταξύ των 40 ευρωπαϊκών χωρών
Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο Πέμπτη μέχρι και αρχές του Απριλίου
Η αιτία πρόκλησης της φωτιάς παραμένει άγνωστη
Της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φθορά δημόσιας περιουσίας
Το χρονικό της υπόθεσης
Παράδειγμα δύναμης ψυχής και αποφασιστικότητας - Θερμό χειροκρότημα
Οι θαλάσσιες περιοχές για τις οποίες εκδηλώθηκε ενδιαφέρον
«Έπρεπε να έχεις ζητήσει μια συγνώμη...» είπε ο μάρτυρας
Τι το ελληνικό έχει μια ομάδα ανθρώπων που σέβονται την ιεραρχία και προκειμένου να πετύχουν έναν σκοπό πειθαρχούν;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε σοβαρή κατάσταση ο σεφ
Η ανάρτηση της εταιρείας στα social media
«Κάποτε ήταν πολύ σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου» είπε στην κατάθεσή του ο ηθοποιός
Έρχεται κύμα κακοκαιρίας από την κεντρική Ευρώπη
Για την 1η Οκτωβρίου 2025
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.