- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
21 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα
Στους 169 οι νεκροί - Όλα τα νεότερα για την εξάπλωση του ιού στη χώρα μας
Υπουργείο Υγείας: Επιβεβαιώθηκαν 21 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Ένας θάνατος ασθενούς με Covid-19 το τελευταίο 24ωρο.
Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 από το Υπουργείο Υγείας 21 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Από αυτά τα 19 αφορούν γνωστές συρροές κρουσμάτων (18 στη Λάρισα και 1 στο Κρανίδι). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 2.873, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, τα 612 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.446 (50.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Την ίδια στιγμή 19 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 72 έτη. 6 (31.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
98 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ έχουν συνολικά ελεγχθεί 147.958 κλινικά δείγματα.
Κορωνοϊός: Στους 169 οι νεκροί στην Ελλάδα - Ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο
Στη γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας επισημαίνεται ότι υπάρχει ένας καταγεγραμμένος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.
Στους 169 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα. Οι 49 ήταν γυναίκες (29%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι 79χρονος ασθενής με κορωνοϊό πέθανε στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης (Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερα).
Τα νέα στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα έρχονται ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020. Ήδη, ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων προετοιμάζονται για τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι υποστηρίζει ο Kώστας Ανεστίδης
Στο οινοποιείο δημιούργησε την πινακοθήκη «Μαγικό Βουνό», φιλοξενώντας έργα σημαντικών καλλιτεχνών που υπέγραψαν τις ετικέτες των κρασιών του
Σε ποιες περιπτώσεις δεν επιστρέφονται
Προκαταρκτική εξέταση σε εξέλιξη για δηλώσεις αγροτεμαχίων - Αναφορές για αναντιστοιχίες
Πολυτάλαντη δημιουργός, άφησε έντονο αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο, το τραγούδι και τη λογοτεχνία
Άνοιξαν όλοι οι δρόμοι στην πρωτεύουσα μετά την ολοκλήρωση της χριστουγεννιάτικης αθλητικής εκδήλωσης
Το πλοίο με σημαία Λιβερίας έμεινε χωρίς ρεύμα - Σε εξέλιξη επιχείρηση συνδρομής από το Λιμενικό
Η πρόγνωση για την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου - Πού θα σημειωθούν χιονοπτώσεις
Σε δυο διαφορετικές επιχειρήσεις
Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία
Ο Όμιλος Fourlis γιόρτασε 75 χρόνια με μια παράσταση-αφήγηση της διαδρομής του
Συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων 6 ανήλικοι
Λόγω της διεξαγωγής του «Athens Santa Run 2025»
Το ερώτημα, τελικά, δεν είναι μόνο τι θα δείξει η διερεύνηση
Μέτρα κατά της δημογραφικής συρρίκνωσης λαμβάνει η δημοτική αρχή
Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τη νυχτερινή διασκέδαση - Ποιες γραμμές λεωφορείων εντάσσονται στο μέτρο
Συννεφιασμένο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.