- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο «δεκάλογος» του ΕΦΕΤ για την εστίαση
Τι πρέπει να προσέχουν οι πελάτες σε μπαρ, εστιατόρια και καφέ
Τα 10 βασικά σημεία που πρέπει να προσέχουν οι πελάτες σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ.
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠ.Ο.ΕΣ), ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης από τις 25 Μαΐου 2020, εξέδωσε τον «Οδηγό Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση» με σκοπό την παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο Covid-19.
Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.
Από τον οδηγό του ΕΦΕΤ για την εστίαση προκύπτουν τα εξής 10 βασικά σημεία που πρέπει να προσέχουν οι πελάτες:
1. Οι εργαζόμενοι με συμπτώματα πρέπει, με ευθύνη της εργοδοσίας, να απέχουν από τα καθήκοντά τους.
2. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται σκάλες, όπου υπάρχουν, αντί των ασανσέρ.
3. Να τηρούνται οι αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, όπως ορίζεται από τον νέο κανονισμό για την εστίαση
4. Να προτιμώνται οι ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα, αντί μετρητών.
5. Το POS πρέπει να απολυμαίνεται τακτικά, όπως και ο χώρος γύρω από το ταμείο. Πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό στη θέση του ταμία και ένα δεύτερο αντισηπτικό στη θέση του πελάτη
6. Το κατάστημα εστίασης δεν πρέπει να επιτρέπει σχηματισμό ουράς. Η σύσταση του ΕΦΕΤ είναι να υπάρχει οριοθέτηση αποστάσεων με σημάνσεις.
7. Ο ΕΦΕΤ συστήνει στα καταστήματα εστίασης να αερίζονται επαρκώς. Για επιπλέον προστασία ο ΕΦΕΤ προτείνει χρήση νιπτήρων με ανέπαφες μπαταρίες (ποδοκινητές, φωτοκύτταρο κ.λπ)
8. Το κατάστημα εστίασης οφείλει να έχει επαρκή αναλώσιμα καθαρισμού στην τουαλέτα (σαπούνια ή και αντισηπτικά)
9. Η οδηγία του ΕΦΕΤ για το προσωπικό των καταστημάτων εστίασης είναι να απολυμαίνονται οι δίσκοι των σερβιτόρων καθώς και οι κατάλογοι. Επιπλέον, πρέπει να απολυμαίνονται και οι χώροι παραλαβής (take away)
10. Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, οι διανομείς (delivery) πρέπει να φορούν μάσκα και γάντια.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aρνείται ότι παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τραμ - Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Η ανακοίνωση για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Άμστερνταμ
Παραμένει φρουρούμενη στον «Ευαγγελισμό»
Πληροφορίες για αίτημα του Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας
H παλαιότητα μιας συνήθειας δεν της προσδίδει καμία απολύτως αξία
Η απάντησε σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα»
Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για τις περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο
ΕΔΕ από το Υπουργείο Παιδείας για το ακραίο περιστατικό bullying
Ποιοι είναι οι κορυφαίοι επιστήμονες Αντωνία και Κίμων - Αριστοτέλης Φογκτ
Δείτε αναλυτικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Πού εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του λεκανοπεδίου
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.