- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
Ο «δεκάλογος» του ΕΦΕΤ για την εστίαση
Τι πρέπει να προσέχουν οι πελάτες σε μπαρ, εστιατόρια και καφέ
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![Εστίαση, Άρση Μέτρων Εστίαση, Άρση Μέτρων](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/05/21/estiasi.jpg)
Τα 10 βασικά σημεία που πρέπει να προσέχουν οι πελάτες σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ.
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠ.Ο.ΕΣ), ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης από τις 25 Μαΐου 2020, εξέδωσε τον «Οδηγό Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση» με σκοπό την παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο Covid-19.
Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.
Από τον οδηγό του ΕΦΕΤ για την εστίαση προκύπτουν τα εξής 10 βασικά σημεία που πρέπει να προσέχουν οι πελάτες:
1. Οι εργαζόμενοι με συμπτώματα πρέπει, με ευθύνη της εργοδοσίας, να απέχουν από τα καθήκοντά τους.
2. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται σκάλες, όπου υπάρχουν, αντί των ασανσέρ.
3. Να τηρούνται οι αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, όπως ορίζεται από τον νέο κανονισμό για την εστίαση
4. Να προτιμώνται οι ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα, αντί μετρητών.
5. Το POS πρέπει να απολυμαίνεται τακτικά, όπως και ο χώρος γύρω από το ταμείο. Πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό στη θέση του ταμία και ένα δεύτερο αντισηπτικό στη θέση του πελάτη
6. Το κατάστημα εστίασης δεν πρέπει να επιτρέπει σχηματισμό ουράς. Η σύσταση του ΕΦΕΤ είναι να υπάρχει οριοθέτηση αποστάσεων με σημάνσεις.
7. Ο ΕΦΕΤ συστήνει στα καταστήματα εστίασης να αερίζονται επαρκώς. Για επιπλέον προστασία ο ΕΦΕΤ προτείνει χρήση νιπτήρων με ανέπαφες μπαταρίες (ποδοκινητές, φωτοκύτταρο κ.λπ)
8. Το κατάστημα εστίασης οφείλει να έχει επαρκή αναλώσιμα καθαρισμού στην τουαλέτα (σαπούνια ή και αντισηπτικά)
9. Η οδηγία του ΕΦΕΤ για το προσωπικό των καταστημάτων εστίασης είναι να απολυμαίνονται οι δίσκοι των σερβιτόρων καθώς και οι κατάλογοι. Επιπλέον, πρέπει να απολυμαίνονται και οι χώροι παραλαβής (take away)
10. Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, οι διανομείς (delivery) πρέπει να φορούν μάσκα και γάντια.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9,5 ετών και οδηγήθηκε στη φυλακή
Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση της ΕΜΥ
Συνελήφθησαν σε περιοχή της Χαλκιδικής - Δικογραφία σε βάρος τους
Για την αντιμετώπιση και αποτροπή της παραβατικότητας
«Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»
Νοσηλευόταν διασωληνωμένος
Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για την εκτέλεση του τοπογράφου
Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και οι διευκρινίσεις του Θ. Κολυδά
Κλειστή η αριστερή λωρίδα - Πού παρατηρούνται καθυστερήσεις
Τι φέρεται να υποστήριξε στο δικαστήριο
Νεκρός 32χρονος - Παραδόθηκε στις αρχές ο μπατζανάκης του
Ήταν καταζητούμενος για 17 χρόνια - Η δίκη και η αθώωση
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Οι προγνώσεις μετεωρολόγων και της ΕΜΥ για την κακοκαιρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.