Ελλαδα

Η Ακρόπολη φωταγωγήθηκε μπλε στα χρώματα της Unicef

Για τον εορτασμό της 30ής επετείου από την υπογραφή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
akropoli1.jpg
Ακρόπολη © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Με το επίσημο χρώμα της UNICEF, φωταγωγήθηκε η Ακρόπολη, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από την υπογραφή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Με μπλε χρώμα, το επίσημο χρώμα της UNICEF, φωταγωγήθηκε η Ακρόπολη, καθώς αύριο Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, συμπληρώνονται 30 χρόνια από την υπογραφή της Σύμβασης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Γιώργος Μητρόπουλος on Instagram: “Αcropolis in blue for UNICEF.  30 years since the Convention on the Rights of the Child  #acropolis #athens #monument #unicef #convention…”

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναγνωρίζοντας το έργο της UNICEF - Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, υποστηρίζει τους σκοπούς του Οργανισμού και συμμετέχει στον εορτασμό της 30ής επετείου από την υπογραφή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποδέχθηκε το αίτημα του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, ώστε η Ακρόπολη, στις 20 Νοεμβρίου 2019 να φωταγωγηθεί με μπλε χρώμα, το οποίο είναι το επίσημο χρώμα του οργανισμού».

akropoli2.jpg
© /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Στην επέτειο, φωταγωγημένα με μπλε χρώμα, συμμετέχουν μνημεία και σημαντικά κτήρια σε όλον τον κόσμο. Ανάμεσά τους είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Πύργος της Σαγκάης στην Κίνα, το Πάνθεον στη Γαλλία, η Πέτρα στην Ιορδανία. Στον περσινό εορτασμό συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Όπερα του Σίδνεϊ, η Αψίδα του Θριάμβου, ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, το Empire State Building στη Νέα Υόρκη και το Ολυμπιακό Κέντρο Κολύμβησης στο Πεκίνο και άλλα προβεβλημένα διεθνώς μνημεία», προσθέτει, μεταξύ άλλων, το ΥΠΠΟΑ.

Επίσης, σημειώνει ότι «η UNICEF υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με το ελληνικό κράτος για την εφαρμογή προγραμμάτων στην Ελλάδα για την κάλυψη αναγκών κάθε παιδιού εντός χώρας σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ.λπ. Η τελευταία φορά που η UNICEF ήταν παρούσα με μορφή προγράμματος στη χώρα ήταν μετά το τέλος του Εμφυλίου. Σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το θεμέλιο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο αποτελεί η αναγνώριση της εγγενούς αξιοπρέπειας και των ίσων και αναφαίρετων δικαιωμάτων όλων των μελών της οικογένειας».

«H Σύμβαση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 20 Νοεμβρίου του 1989 και μέχρι σήμερα έχει επικυρωθεί από 193 χώρες, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ. Η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου του 1992. Στα 30 χρόνια από την υπογραφή της, έχει βοηθήσει να αλλάξουν οι ζωές παιδιών σε όλον τον κόσμο. Ο ΟΗΕ, μέσω της UNICEF (United Nations Children's Fund - Ταμείο του ΟΗΕ για τα Παιδιά), σε συνεργασία με κυβερνήσεις, διεθνούς φορείς και ανεξάρτητες αρχές διοργανώνει εκδηλώσεις παγκοσμίως για τον εορτασμό της επετείου της Σύμβασης.

Στη φετινή επέτειο ζητάει από τους πολιτικούς ηγέτες να δεσμευτούν για λύσεις που αφορούν στα δικαιώματα των παιδιών και των νέων, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες προκλήσεις και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στον κόσμο», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.