TV & Media

Πέθανε ο «απέθαντος» Christopher Lee (εικόνες, video)

Αιμοβόρος ως Δράκουλας, σκοτεινός ως μάγος Saruman

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
99602-199094.jpg

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή ο βετεράνος Βρετανός ηθοποιός Sir Christopher Lee έπειτα από μακρά νοσηλεία με αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.

image

Ο ηθοποιός, ο οποίος έχει ενσαρκώσει δεκάδες ρόλους από τον αιμοβόρο Κόμη Δράκουλα μέχρι το μάγο Saruman στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, απεβίωσε το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο Chelsea & Westminster του Λονδίνου. Η απόφαση να δημοσιοποιηθεί με καθυστέρηση η είδηση του θανάτου του Christopher Lee ανήκει στη σύζυγό του, η οποία ήθελε πρώτα να ενημερώσει τα μέλη της οικογενείας του εκλιπόντος. Ο Christopher Lee και Birgit Krøncke έζησαν μαζί παντρεμένοι για 50 χρόνια.

image

Εκτός από την καριέρα του ως ηθοποιός ο Christopher Lee λάτρευε τη χέβι μέταλ μουσική και είχε κυκλοφορήσει αρκετά άλμπουμ. Το 2009 χρίστηκε Σερ και το 2011 τιμήθηκε από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου για τη συνολική προσφορά του στην έβδομη Τέχνη.

image

Η καριέρα του στον κινηματογράφο ξεκίνησε το 1947 με το γοτθικό μελόδραμα «Corridor of Mirrors», αλλά άρχισε να γίνεται γνωστός στα μέσα της δεκαετίας του ’50 μετά τη συνεργασία του με την εταιρεία παραγωγής ταινιών, Hammer Films. Ο πιο διάσημος ρόλος του είναι αυτός του Κόμη Δράκουλα, αν και ο ίδιος είχε πει ότι δεν ήταν ικανοποιημένος με την προσέγγιση του σκηνοθέτη. «Δεν με άφηναν να κάνω τίποτα» είχε δηλώσει το 2005 ο Christopher Lee, «παρακαλούσα τον Hammer να μου δώσει περισσότερες ατάκες από το έργο του Bram Stoker. Τελικά όταν τους απείλησα ότι δεν θα ξαναπαίξω τον Δράκουλα έγινε κόλαση».

image

Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον Lee με μηνύματα στο Twitter

image

 

 image

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.