TV & Media

«Η θεωρία των Πάντων» μάς έφερε πιο κοντά

Η πρώτη σύζυγός του Stephen Hawking είχε τάσεις αυτοκτονίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
97364-195200.jpg

Η πρώτη σύζυγος του Stephen Hawking μίλησε στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» για τις δυσκολίες και τις αγωνίες που έζησε στο πλευρό του σπουδαίου φυσικού. Η Jane Hawking έδωσε κυρίως έμφαση στο πόσο δύσκολο ήταν να φροντίζει τον άνδρα της και τα τρία παιδιά τους υπό το συνεχές βλέμμα και την προσοχή του επιστημονικού κόσμου και των μέσων ενημέρωσης. Η 71 ετών σήμερα Jane αποκάλυψε ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας καθώς ήταν «σωματικά και πνευματικά εξουθενωτικό» να σε αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος ως μέρος της διάνοιας που λέγεται Stephen Hawking. «Υπήρχαν στιγμές που η ζωή μου ήταν ανυπόφορη. Ήθελα να τα παρατήσω όλα και να πηδήξω στο ποτάμι. Βέβαια δεν το έκανα ποτέ γιατί σκεφτόμουν τα παιδιά μου» είπε η Jane Hawking στην Telegraph.

image

Η ιστορία της Jane έγινε ευρέως γνωστή χάρη στο σενάριο της βραβευμένης κινηματογραφικής ταινίας «Η Θεωρία των Πάντων», η οποία χάρισε το Όσκαρ καλύτερης ερμηνείας Α’ Ανδρικού Ρόλου στον Eddie Redmayne που υποδύεται τον σπουδαίο φυσικό.

image

O Stephen και η Jane έγιναν ζευγάρι λίγο πριν ο Βρετανός φυσικός καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι για το υπόλοιπο της ζωής του καθώς διαγνώστηκε με τη νόσο του Κινητικού Νευρώνα. Ο γάμος τους διήρκησε 25 χρόνια μέχρι που ο Hawking παράτησε την Jane για την προσωπική του νοσοκόμα, Elaine Mason. «Τα προβλήματα και οι δυσκολίες που δημιουργούσε η νόσος του Stephen στην καθημερινότητά μας ήταν πολύ μεγαλύτερα από ό,τι παρουσιάζονται στην ταινία» λέει η Jane ενώ συμπληρώνει «Δεν υπήρχε όμως εναλλακτική. Ο Stephen έπρεπε να συνεχίσει να διαπρέπει στον τομέα του. Ήμουν απολύτως προσηλωμένη σε αυτόν τον σκοπό». Τέλος, η Jane Hawking ανέφερε ότι η ταινία «Θεωρία των Πάντων» την έφερε πιο κοντά στον πρώην σύζυγό της. Δήλωσε ότι χάρη στη ταινία η σχέση τους αποκαταστάθηκε μετά από πολλά χρόνια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.