TV & Media

Γενέθλια σήμερα για τον Γιώργο Κωνσταντίνου - Η ανάρτηση της Finos Film

Ο ηθοποιός έγινε 90 ετών

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου έγινε 90 ετών - Η ανάρτηση της Finos Film για τα γενέθλια του ηθοποιού

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου έκλεισε τα 90 του χρόνια και η Finos Film του εύχεται χρόνια πολλά με μία ανάρτηση στα social media. 

«Τα 90 κλείνει σήμερα ο αγαπημένος Γιώργος Κωνσταντίνου! Τις πιο ζεστές ευχές μας κύριε Γιώργο μας!», γράφει η ανάρτηση της Finos Film. 

Γιώργος Κωνσταντίνου: Ο αγαπημένος ηθοποιός έχει σήμερα γενέθλια 

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1934 στην πλατεία Βάθης, μια υποβαθμισμένη περιοχή γεμάτη οίκους ανοχής. Είναι γιος του τενόρου Μιχαήλ Κωνσταντίνου και της ηθοποιού Νίτσας Φιλοσόφου. Ακολουθούσε τη μητέρα του, Νίτσα, και τον πατέρα του, Μιχάλη, σπουδαίους καλλιτέχνες της οπερέτας προπολεμικά, σε μπουλούκια στην επαρχία. Ο ίδιος είχε παίξει σε πολλούς ερασιτεχνικούς θιάσους προτού αποφασίσει να γίνει επαγγελματίας ηθοποιός μετά από προτροπή της μητέρας του.

Έδωσε εξετάσεις για τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ωστόσο απορρίφθηκε ως "εντελώς ατάλαντος". Τελικά τον κράτησε ο Κάρολος Κουν στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν». Το 1974 έπαιξε, έγραψε και σκηνοθέτησε την τηλεοπτική σειρά Ανθρώπινες ιστορίες της ΥΕΝΕΔ. Το 1975 έπαιξε και έγραψε το Άσε τον κόσμο να γελάσει για το ίδιο κανάλι. Το 2017 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιανός το αυτοβιογραφικό βιβλίο του με τίτλο Showtime.

Έχει παίξει στις πιο αγαπημένες ταινίες του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου.