TV & Media

Μιχαήλ Ταμπακάκης: Δεν έχει να κάνει η σεξουαλικότητα με το πώς είναι ένας άνθρωπος

Τι είπε για την ημιμάθεια που υπάρχει σε σχέση με τις ταυτότητες φύλου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μιχαήλ Ταμπακάκης: Η συνέντευξή του στην εκπομπή «Buongiorno» - Η παράσταση που πρωταγωνιστεί , οι αντιδράσεις και τα ρατσιστικά σχόλια

Καλεσμένος στην εκπομπή «Buongiorno» ήταν το πρωί της Τετάρτης (16.10) ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για τις αντιδράσεις που προκαλεί η θεατρική απόδοση του «Brokeback Mountain», στην οποία πρωταγωνιστεί, η γυμνή εμφάνισή του στη σκηνή και τα ρατσιστικά σχόλια που έχει δεχθεί στα social media.

Όπως ανέφερε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης αν και έχουν γίνει σηματικά βήματα, ακόμα υπάρχει ημιμάθεια γύρω από τις ταυτότητες φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Τόνισε επίσης πως παρατηρεί μία σύγχυση σχετικά με το πώς πρέπει να είναι και να φέρεται ένας άνθρωπος και ότι η σεξουαλικότητα ενός ατόμου δεν ορίζει τη συμπεριφορά του.

Αρχικά, δήλωσε: «Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι τα σχόλια έγιναν πριν καν ανέβει η παράσταση. Βγαίνει μία αφίσα, βλέπεις ένα πρόσωπο και μία αφίσα. Αυτό κάτι λέει. Γι’ αυτό ασχολούμαστε με αυτή την ιστορία και ανεβάζουμε αυτό το έργο, αλλιώς θα κάναμε κάτι άλλο. Εύχομαι να μην γίνει η ίδιας έκτασης συζήτηση με τότε που βγήκε η ταινία, θα είναι λυπηρό».

Στη συνέχεια ο Μιχαήλ Ταμπακάκης πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ ότι δεν έχουμε καταφέρει τίποτα αλλά πιστεύω ότι υπάρχει φοβερή ημιμάθεια σε σχέση με τις ταυτότητες φύλου, τη σεξουαλικότητα. Ένας γκέι άνθρωπος ''πρέπει'' να είναι κάπως και αυτό έχει δομηθεί από την κοινωνία αλλά ακριβώς αυτό αποδομεί το έργο, γιατί οι δύο πρωταγωνιστές τηρούν το απόλυτο πρότυπο ενός αρρενωπού άντρα».

Κλείνοντας ο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης σχολίασε: «Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι ακόμα υπάρχει μία σύγχυση του τι είναι τι και πώς πρέπει να είναι όλα. Δεν έχει να κάνει η σεξουαλικότητα με το πώς είναι ένας άνθρωπος και το πώς συμπεριφέρεται. Έχουμε ''ταμπελοποιήσει' εικονικά τα πράγματα».

Δείτε όσα δήλωσε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης: