- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ορέστης Τζιόβας: Παντού υπάρχει κακοποίηση στην κοινωνία
Τι είπε για την παράσταση που πρωταγωνιστεί και τον λόγο που δε διαφημίζεται τόσο
Ορέστης Τζιόβας: Τι είπε για την παράσταση που πρωταγωνιστεί και τον λόγο που δε διαφημίζεται τόσο
Για τη λογοκρισία στην τέχνη, την κακοποίηση που κυριαρχεί στην κοινωνία, αλλά και το κίνημα #metoo μίλησε σήμερα σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Επί Σκηνής» του AtticaTV, ο ηθοποιός Ορέστης Τζιόβας.
Ο Ορέστης Τζιόβας είπε ότι η οικονομική πίεση κυριαρχεί στην κοινωνία και οδηγεί σε κακοποίηση, ενώ αναφέρθηκε και στις βελτιώσεις στο θέατρο μετά το #metoo κίνημα.
Αρχικά, δήλωσε: «Συνήθως ο μοχλός της πίεσης είναι το οικονομικό σε κάθε χώρο. Παντού υπάρχει κακοποίηση στην κοινωνία και ο βασικός λόγος είναι τα λεφτά. Έμεινα σε καταστάσεις όπου καταπίεσα την αντίδρασή μου».
Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Τα όρια του καθενός είναι πολύ προσωπικά, πάντα υπάρχει και η διπλωματία στη ζωή. Πάντα όμως παίζει το να χάσεις τη δουλειά σου». Ο ηθοποιός μίλησε επίσης, για το #metoo και ανέφερε πως μετά την έναρξη του κινήματος, οι κακές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου μειώθηκαν σημαντικά.
«Στη δική μας δουλειά έχουν βελτιωθεί πολύ τα πράγματα, ειδικά μετά το #metoo που συνέβη πολύ έντονα, οι συμπεριφορές είναι πολύ διαφορετικές. Πάντα όμως υποβόσκει αυτή η οικονομική πίεση στον καπιταλισμό», τόνισε.
Ο Ορέστης Τζιόβας για την παράσταση που πρωταγωνιστεί
Τέλος, μίλησε για την παράσταση «Αγαπητέ μαλ***» που πρωταγωνιστεί, οποία δεν μπορεί να παρουσιαστεί στα social media, λόγω του τίτλου της.
«Μας κόβουν από τα social. Έχουμε λογοκρισία σε όλα τα social media και δεν διαφημίζεται η παράσταση, λόγω του τίτλου. Αναγκαστήκαμε να το κάνουμε "μλ*" για να μπορούμε να διαφημίσουμε την παράσταση. Τώρα αυτό δεν είναι πρόβλημα; Κάθε κίνημα βέβαια, έτσι ξεκινάει. Είναι μια κακή λέξη που τη χρησιμοποιούμε τουλάχιστον 15 φορές μέσα στη μέρα μας. Εδώ περνάμε λίγο στη λογοκρισία, που είναι πολύ επικίνδυνο», είπε κλείνοντας.