TV & Media

«Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη»: Η Ρένα Κουβελιώτη για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

«Ο στόχος μου είναι να εξελίσσεται όσο το δυνατόν πιο αργά» ανέφερε η δημοσιογράφος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρένα Κουβελιώτη
Η Ρένα Κουβελιώτη για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει © ΕΡΤ

Η Ρένα Κουβελιώτη για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και τα δύο παιδιά της

Η Ρένα Κουβελιώτη έχει αποκαλύψει τη μάχη της με τη συρρίκνωση εγκεφάλου. Η δημοσιογράφος του Alpha μίλησε στην εκπομπή «Μαμά-δες» για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, τα δύο της παιδιά, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ως μονογονέας. 

«Ήθελα τα παιδιά μου να είναι ανεξάρτητα αλλά υπέφερα, δεν πρέπει όμως το παιδί να το ξέρει αυτό. Έκανα και κατινιές και έξω από συναυλίες είχα πάει και έξω από την κατασκήνωση έχουν έρθει και με έχουν μαζέψει σεκιούριτι. Είναι μία πολύ ωραία διαδρομή η μητρότητα, δεν θα την άλλαζα για τίποτα, αλλά για έναν γονέα είναι ζόρι. Δεν ήταν έτοιμος να γίνει μπαμπάς. Τον ευγνωμονώ, αν δεν ήταν εκείνος, δεν θα είχα το πλάσμα αυτό. Δεν το ωραιοποιώ, δεν είναι τόσο εύκολη η κατάσταση», είπε η Ρένα Κουβελιώτη για τη μητρότητα και τα δύο της παιδιά, προσθέτοντας: 

«Ο γιος μου δεν έχει καμία σχέση με τον πατέρα του. Παντρεύτηκα τον καλύτερό μου φίλο, κάναμε την Ηλέκτρα αλλά μάλλον δεν είναι καλή η σχέση μου με το άλλο φύλο και χωρίσαμε».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4ns6p6g895d)

Ρένα Κουβελιώτη: «Έχω μιλήσει για το πρόβλημα υγείας στα παιδιά μου»

Η Ρένα Κουβελιώτη εξήγησε σχετικά με το πρόβλημα υγείας της: «Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα υγείας με την μνήμη και τον εγκέφαλό μου είναι κάτι που με απασχολεί αν πέσουν οι ασφάλειες και δεν θυμάμαι. Έχω μιλήσει για αυτό στα παιδιά. Πάντα με χιούμορ, οπότε όταν βλέπουν τα παιδιά ότι αυτοσαρκάζεσαι και κάνεις τόσα πράγματα και το πας το καράβι λένε “ότι δεν είναι τόσο σοβαρό”. Είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση, ο στόχος μου είναι να εξελίσσεται όσο το δυνατόν πιο αργά».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4nsi3bvqaxl)

«Όταν είσαι μαμά και όταν είσαι μονογονέας δεν σε παίρνει να κάνεις κάτι διαφορετικό. Να μπεις στη διαδικασία να βουλιάξεις, δεν γίνεται, είσαι ο καπετάνιος του πλοίου», κατέληξε η Ρένα Κουβελιώτη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4nqyvovgvy9)

Όσα έχει εξομολογηθεί η Ρένα Κουβελιώτη για τη συρρίκνωση εγκεφάλου

Η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη δίνει τη δική της μάχη με τη συρρίκνωση εγκεφάλου και θέλησε να γράψει το βιβλίο «Θα μ' αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι;» για τα δύο της παιδιά.

Η συρρίκνωση εγκεφάλου είναι πρόδρομο στάδιο της άνοιας. Η Ρένα Κουβελιώτη μίλησε πριν λίγα χρόνια στην «Καθημερινή» για τα πρώτα συμπτώματα, αλλά και τις νέες εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί, ενώ χαρακτήρισε το βιβλίο που έγραψε ως «μία πολύτιμη Διαθήκη».

«Τα blackout άρχισαν να κυριαρχούν την καθημερινότητά μου. Στη δουλειά με πείραζαν συνάδελφοι όταν ξεχνούσα τα ρεπό μου, ονόματα συνεντευξιαζόμενος και συνεργατών. Τα χρωματιστά αυτοκόλλητα σημειώματα έγιναν ο καλύτερος σύμμαχος μου: Μην ξεχάσω να πληρώσω τη ΔΕΗ, τσακ κόλλημα στην ατζέντα, που πάλευε να μη σκάσει από το χαρτάκια. Μην ξεχάσω να απλώσω τα ρούχα, τσακ κόλλημα στον καθρέφτη του μπάνιου. Μην ξεχάσω να αγοράσω γάλα όταν σχολάσω, τσακ κόλλημα στον υπολογιστή του γραφείου. Λίστες υποχρεώσεων παντού. Κόκκινα λαχανί πορτοκαλί και κίτρινα χαρτάκια έγιναν βήματα της ζωής μου», σημειώνει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος, μιλώντας στην «Καθημερινή» και στέλνει το δικό της μήνυμα:

«Δεν πεθαίνει το σώμα μου, πεθαίνει όμως το μυαλό μου, σιγά, σιγά. Τί αξία έχει η ζωή χωρίς μνήμη; Θα τα ξεχάσω όλα μαζί ή σταδιακά; Δηλαδή θα ξεχάσω ποια είμαι; Τί έχω; Τί θέλω; Τα όνειρά μου; Θα ξεχάσω τα παιδιά μου; Απόγνωση, αγωνία, φόβος και μάχη με το χρόνο. Θα μπορέσω να τους μάθω τη ζωή; Τί να προσέξουν. Τί να αποφύγουν. Να μην να επαναλάβουν τα δικά μου λάθη. Θα προλάβω; Τί περιθώρια έχω; Και τί να τους πω; Επειδή σε λίγο δεν θα σας θυμάμαι πάρτε αυτές τις οδηγίες για τη ζωή σας; Να τα αφήσω σαν Διαθήκη; Μία πολύτιμη Διαθήκη είναι αυτό το βιβλίο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.