TV & Media

Λουκία Πιστιόλα: Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι πάσχει από Πάρκινσον

«Από αεικίνητη έγινα μία ανάπηρη γυναίκα» είπε μεταξύ άλλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λουκία Πιστιόλα: Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι πάσχει από Πάρκινσον
© NDP

Λουκία Πιστιόλα: Η ηθοποιός ποκάλυψε ότι πάσχει από Πάρκινσον

Η ηθοποιός Λουκία Πιστιόλα  αναφέρθηκε στις αλλαγές που έφερε στη ζωή της το Πάρκινσον, την τελευταία της εμφάνιση στο θέατρο, και την πολιτική πράξη της μητρότητας.

Η Λουκία Πιστιόλα πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Blue Train» στο θέατρο άλμα, ένα έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουλεϊμάν από τις 7 Οκτωβρίου.

«Στην παράσταση «Blue Train» παίζω μία κλασική μαμά που δεν έχει δεχτεί την ομοφυλοφιλία του γιου της. Η μη αποδοχή από τη μήτρα που σε γέννησε είναι τραύμα που δεν μπορείς ποτέ να συνέλθεις. Κάνεις τα παιδιά σου για να τα αποδώσεις στο κράτος, είναι πολίτικη πράξη. Η δουλειά της μάνας είναι η πιο σημαντική στον κόσμο, έπρεπε να υπάρχει επίδομα. Είχα λατρεία με το θέατρο και με το που έκανα τα παιδιά μου ξέχασα τα πάντα. Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα θα έπρεπε να ασχολείται με τα καυτά θέματα της εποχής και όχι με τα μικροαστικά όπως ο γάμος», είπε αρχικά η Λουκία Πιστιόλα.

Για το πρόβλημα υγείας της αποκάλυψε: «Έχω αρχίσει να έχω δυσαρθρία. Έπαθα Πάρκινσον και από αεικίνητη έγινα μία ανάπηρη γυναίκα. Το σοκ ήταν μεγάλο. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να πέφτουν οι δυνάμεις σου και να θέλεις να πεθάνεις στο σανίδι. Πρέπει να σέβεσαι το κοινό και τους συνάδελφους σου. Με το Πάρκινσον δεν έχω ισορροπία, δεν μπορώ να χορέψω και να γράψω. Δεν είμαι στο 100% και αυτό θέλει το θέατρο».

Για το θέατρο και για τον τρόπο ζωής που έχει επιλέξει, η Λουκία Πιστιόλα τόνισε πως, «Το «Blue Train» θα είναι η τελευταία μου παράσταση και αυτό γιατί παίζω μόνο 20 λεπτά. Τα παιδιά στο θέατρο με βοηθάνε για τον ρόλο μου. Το θέατρο είναι οικογένεια. Ανακάλυψα πέρυσι την Αίγινα. Είναι μία ήρεμη ζωή που βλέπεις τα ηλιοβασιλέματα. Κολυμπάω γιατί το επιβάλλει το Πάρκινσον. Η Αίγινα είναι μία επιλογή αναμενόμενη. Δεν θέλω να κάνω άλλο θέατρο και τηλεόραση».

Η Λουκία Πιστιόλα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση το 1990, ενώ έχει κάνει πέρασμα από δημοφιλείς σειρές όπως η κωμωδία «Οι Μεν και οι Δεν», «Εμείς κι εμείς» και «Άκρως Οικογενειακόν». Το 2015, συμμετείχε στην ταινία «Παν-δή-μια» με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πιατά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.