TV & Media

Πασχάλης Τερζής για Μαρινέλλα: Εγώ πιστεύω ότι είναι παλικάρι και θα βγει γερή

Τι δήλωσε ο δημοφιλής τραγουδιστής

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πασχάλης Τερζής
Ο Πασχάλης Τερζής © Eurokinissi

Πασχάλης Τερζής: Τι είπε για την Μαρινέλλα και την περιπέτειά της - Τι δήλωσε ο δημοφιλής τραγουδιστής

Για το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη η Μαρινέλλα μίλησε ο Πασχάλης Τερζής.

Ο Πασχάλης Τερζής πραγματοποίησε δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή και δήλωσε συγκινημένος:

«Είχα φίλους που ήταν στο Ηρώδειο. Χθες το βράδυ το έμαθα. Μου είπαν αυτά που ξέρει όλος ο κόσμος. Ανησυχήσαμε όλοι, της ευχόμαστε περαστικά. Εγώ πιστεύω ότι είναι παλικάρι και θα βγει γερή να είναι κοντά μας».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4g43h50ap09)

Κλινικά σταθερή, αλλά σε κρίσιμη κατάσταση η Μαρινέλλα

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν εκδόθηκε από το νοσοκομείο «Υγεία» για την κατάσταση υγείας της Μαρινέλλας. Η σπουδαία ερμηνεύτρια νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά το αιμορραγικό εγκεφαλικό που υπέστη ενώ τραγουδούσε στη σκηνή του Ηρωδείου το βράδυ της Τετάρτης (25.9).

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, η Μαρινέλλα είναι κλινικά σταθερή, με την κατάστασή της, ωστόσο, να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

«Η κα. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ λόγω εκτεταμένης ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας. Παραμένει κλινικά σταθερή. Η κατάστασή της είναι κρίσιμη. Οι θεράποντες ιατροί Ηλίας Κ. Πολιτάκης Ηλίας Ανδριανάκης», αναφέρει χαρακτηριστικά το ιατρικό ανακοινωθέν. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4g3hairdn4x)

Τι είναι το αιμορραγικό εγκεφαλικό που υπέστη η Μαρινέλλα

Το αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν ένα αιμοφόρο αγγείο εντός του εγκεφάλου σπάει, προκαλώντας αιμορραγία εσωτερικά του εγκεφάλου. Αυτός ο τύπος εγκεφαλικού επεισοδίου αντιπροσωπεύει περίπου το 15% όλων των εγκεφαλικών επεισοδίων και συχνά είναι πιο σοβαρός και επικίνδυνος για τη ζωή σε σύγκριση με τα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια, που προκύπτουν από φραγμένα αιμοφόρα αγγεία.

Όπως διαβάζουμε στο Doctor Home Care, τα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια προκαλούνται όταν ένα αιμοφόρο αγγείο που μεταφέρει αίμα προς τον εγκέφαλο φράζεται από θρόμβο, ενώ τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια προκύπτουν από αιμορραγία εντός του εγκεφάλου (όταν σπάει μια αρτηρία). Παρόλο που και οι δύο τύποι οδηγούν σε βλάβη του εγκεφάλου, τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια έχουν συχνά υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας και χειρότερα αποτελέσματα αποκατάστασης.

Ποιοι οι τύποι του αιμορραγικού εγκεφαλικού

Εγκεφαλική αιμορραγία: Η εγκεφαλική αιμορραγία, ο πιο συνηθισμένος τύπος αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, περιλαμβάνει αιμορραγία εντός του ιστού του εγκεφάλου. Υψηλή αρτηριακή πίεση, ανεύρυσμα και αρτηριοφλεβικές δυσπλασίες είναι συχνές αιτίες.

Ενδοκοιλιακή αιμορραγία: Παρατηρείται η εμφάνιση αιματώματος εντός των κοιλίων του εγκεφάλου. Η ενδοκοιλιακή αιμορραγία ενδέχεται να οδηγήσει στην ανάπτυξη αποφρακτικής υδροκεφαλίας, η οποία επανειλημμένως αποτελεί απειλή για τη ζωή των ασθενών. Στους ενήλικες, η ενδοκοιλιακή αιμορραγία συνήθως αποτελεί επίκτητο της ενδοκοιλιακής επέκτασης μιας ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας, όπως υπερτασική αιμορραγία των βασικών γαγγλίων ή υπαραχνοειδούς αιμορραγίας που μπορεί να προκληθεί από τη ρήξη ανευρύσματος.

Υπαραχνοειδής αιμορραγία: Η υποαραχνοειδική αιμορραγία αναφέρεται στην αιμορραγία στον χώρο ανάμεσα στον εγκέφαλο και στην μεμβράνη που τον περιβάλει, και συχνά προκαλείται από ένα σπασμένο ανεύρυσμα. Αυτός ο τύπος εγκεφαλικού επεισοδίου παρουσιάζεται συνήθως ως ξαφνικός, έντονος πονοκέφαλος.

Αιμορραγία σχετιζόμενη με την αμυλοειδική Αγγειοπάθεια: Η αμυλοειδική αγγειοπάθεια, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από τη συσσώρευση ανώμαλων πρωτεϊνών στους τοίχους των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου, μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτή η υποκατηγορία επηρεάζει κυρίως τους ηλικιωμένους.

Τι προκαλεί το αιμορραγικό εγκεφαλικό

Υπερτασική αγγειοπάθεια (Υπέρταση): Η υπέρταση είναι μια από τις κύριες αιτίες του αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς με την πάροδο του χρόνου αποδυναμώνει τα τοιχώματα ων αιμοφόρων αγγείων, αυξάνοντας τον κίνδυνο ρήξης.

Ανευρύσματα: Τα ανευρύσματα, οι ανώμαλες πρηξίματα στα αιμοφόρα αγγεία, μπορούν να σκάσουν και να προκαλέσουν αιμορραγία εντός του εγκεφάλου, οδηγώντας σε αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αρτηριοφλεβικές δυσπλασίες: Οι αρτηριοφλεβικές δυσπλασίες αποτελούν συστάδες από αιμοφόρα αγγεία που παρεμβάλλονται ανάμεσα στις αρτηρίες και τις φλέβες του εγκεφάλου και μπορούν να σκάσουν και να προκαλέσουν αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Αντιπηκτικά Φάρμακα: Τα αντιπηκτικά φάρμακα, όπως η βαρφαρίνη ή η ασπιρίνη, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου λόγω της επίδρασής τους στην πηκτικότητα του αίματος.

Τρόπος Ζωής (Κάπνισμα, Παχυσαρκία κ.λπ.): Το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η κατάχρηση ναρκωτικών συμβάλουν στον αυξημένο κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ποια τα συμπτώματα του αιμορραγικού εγκεφαλικού
  • Ξαφνικός, Έντονος Πονοκέφαλος: Ένας ξαφνικός, έντονος πονοκέφαλος είναι συχνά το πρώτο σημάδι ενός αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, που περιγράφεται συχνά ως “ο χειρότερος πονοκέφαλος της ζωής μου”.
  • Ξαφνική αδυναμία ή παραισθησία σε μία πλευρά του σώματος, μπορούν να προκύψουν καθώς η αιμορραγία προκαλεί βλάβη στον εγκεφαλικό ιστό.
  • Προβλήματα στην ομιλία ή στην κατανόηση απλών δηλώσεων ή αίσθημα σύγχυσης.
  • Προβλήματα στο περπάτημα και την ισορροπία.
  • Ξαφνικές αλλαγές στην όρασης, μπορεί να προκύψει λόγω της πίεσης στον εγκέφαλο από την αιμορραγία.
  • Ξαφνική απώλεια συνείδησης: Τα άτομα που βιώνουν ένα αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο ενδέχεται να χάσουν τη συνείδηση καθώς η λειτουργία του εγκεφάλου διαταράσσεται από την αιμορραγία.
Η Ματίνα Παγώνη για το αιμορραγικό εγκεφαλικό που υπέστη η Μαρινέλλα

Για την κατάσταση υγείας της Μαρινέλλας μίλησε σήμερα (26.9) στο OPEN η Ματίνα Παγώνη: «Υπέστη ένα αιμορραγικό εγκεφαλικό που σημαίνει ότι είναι ένα δύσκολο εγκεφαλικό. Δεν είναι ισχαιμικό που είναι πιο απλό. Θέλει περισσότερα από 2-3 24ωρα για να δούμε πώς μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ συμπλήρωσε ότι «υπάρχει η ομάδα γιατρών που την παρακολουθεί και γίνονται συνεχώς εξετάσεις. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πριν βγει στη σκηνή είχε το σύμπτωμα του αιμορραγικού εγκεφαλικού, την έντονη κεφαλαλγία. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει όταν είναι τόσο έντονη μία κεφαλαλγία και ειδικά σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Ήθελε να ικανοποιήσει το κοινό της και αυτό το άφησε στην άκρη και βγήκε κανονικά στη σκηνή. Να μην ξεχνάμε ότι τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια είναι δύσκολες καταστάσεις. Θέλουν χρόνο πολύ, θα περιμένουμε».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4fyklgxsrup)

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσιογραφία υπό πίεση: Οι κίνδυνοι για τη δημοκρατία χωρίς ασφαλή μέσα ενημέρωσης
Δημοσιογραφία υπό πίεση: Οι κίνδυνοι για τη δημοκρατία χωρίς ασφαλή μέσα ενημέρωσης

Η προστασία της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της διαφάνειας, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης του κοινού και τη διασφάλιση ότι η εξουσία λογοδοτεί.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.