TV & Media

Επιτήδειοι «ξεγυμνώνουν» γνωστές Ελληνίδες με photoshop και ανεβάζουν τις εικόνες στο διαδίκτυο

Η Έλενα Κρεμλίδου κινείται νομικά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γυμνές φωτογραφίες γνωστών Ελληνίδων στο διαδίκτυο από επιτήδειους που κάνουν photoshop

Γνωστές Ελληνίδες βλέπουν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες τους τις οποίες δεν έχουν τραβήξει ποτέ. Επιτήδειοι έχουν «φορτώσει» στα social media φωτογραφίες - προϊόν φωτομοντάζ, αφαιρώντας τα ρούχα γυναικών με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Έλενα Κρεμλίδου είναι ένα από τα θύματα. Η influencer και ηθοποιός υπέστη σοκ όταν την ενημέρωσαν για τις ... γυμνές της φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.  «Ένιωσα πάρα πολύ άσχημα. Ένιωσα θυμό αλλά μπερδεμένο με ντροπή. Το να βλέπεις τον εαυτό σου να απεικονίζεται όχι όπως θα ήθελες προς τον κόσμο, σε σοκάρει», λέει η Έλενα Κρεμλίδου. Η ίδια ενημερώθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες για τις φωτογραφίες που παρουσιάζουν τον εαυτό της γυμνό σε σελίδα πορνογραφικού περιεχομένου. Μάλιστα, σε μία από τις φωτογραφίες εμφανίζεται εντελώς γυμνή και σε άλλη με εσώρουχα. Όμως, το μόνο πραγματικό που υπάρχει στη φωτογραφία είναι το πρόσωπο της.

«Χθες μου το έστειλαν σε προσωπικό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από χθες μου έχουν στείλει πάνω από πέντε άτομα σε διάφορες σελίδες. Μιλάμε για πάνω από 200 σελίδες με όλες τις Ελληνίδες celebrities. Βρήκα τον εαυτό μου πάνω από πέντε φορές σε διάφορες φωτογραφίες που έχω η ίδια αναρτήσει αλλά με photoshop που με δείχνουνε γυμνή ενώ στις φωτογραφίες είμαι με τα ρούχα μου, είτε με μαγιό. Τις πήρανε και τις επεξεργάστηκαν με αποτέλεσμα να φαίνομαι γυμνή. Σε κάνει να νιώθεις άσχημα. Δεν είναι κάτι ευχάριστο. Όχι απλά θα κυνηγήσω να κατέβουν, θα κυνηγήσω και τους υπεύθυνους», δήλωσε η Έλενα Κρεμλίδου στο Star. 

Πάνω από 200 σελίδες με γυμνές φωτογραφίες γνωστών Ελληνίδων

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα υπάρχουν γυμνές φωτογραφίες όλων των γνωστών Ελληνίδων σε πάνω από 200 σελίδες. Παρουσιάστριες, ηθοποιοί, μοντέλα, τραγουδίστριες. Στη σελίδα αναγράφεται ότι είναι ψεύτικες, συγκεκριμένα αναφέρεται fake naked photo Ελληνίδες.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Έλενας Κρεμλίδου, διαπράττεται σοβαρό ποινικό αδίκημα και γι' αυτό θα υποβάλλουν μήνυση. «Πρόκειται για μια τεράστια διάδοση προσωπικών δεδομένων μέσα στο διαδίκτυο. Εδώ έχουμε τη διάπραξη ποινικής πράξης, έχουμε την εκδικητική πορνογραφία και μάλιστα στην κακουργηματική της μορφή. Παρότι η εικόνα είναι σχεδιασμένη ή και αλλοιωμένη με τεχνητή νοημοσύνη, καλύπτεται πλήρως η ποινική απαξία αυτής της πράξης».