TV & Media

Γιάννης Μπέζος: Την περίμενα την αντίδραση των Τούρκων για το Famagusta

Τι είπε για το Κυπριακό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mpezos

Γιάννης Μπέζος: Τι είπε για την αντίδραση των Τούρκων για το Famagusta και το Κυπριακό

Για τη σειρά Famagusta αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε στους Τούρκους μίλησε ο Γιάννης Μπέζος σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Φυσιολογικό είναι όλο αυτό που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα. Φαντάζεστε δηλαδή να έβγαινε το Famagusta και να πανηγύριζαν οι Τούρκοι; Θα ήταν λίγο τρελό. Επομένως, είναι φυσικό, δεν είναι μια έκπληξη. Αυτό το θέμα είναι πολύ ζοφερό. Είναι πολύ νωπά αυτά τα πράγματα», είπε ο Γιάννης Μπέζος και πρόσθεσε:

«Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα το μεγάλο είναι ότι τα ξεχνάμε, ενώ είναι ένα θέμα ευρύτατα εθνικό. Γιατί η Κύπρος είναι ένα κομμάτι του ελληνισμού, η γλώσσα, το θρήσκευμα, οι συνήθειες και τα έθιμα. Βεβαίως η τουρκική παρουσία ήταν και αυτή έντονη για πολλά χρόνια».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d46otscbffep)

Αναφορικά με τα γεγονότα του '74 ανέφερε πως «ήταν πάρα πολύ σκληρά, ήταν από την ελληνική πλευρά με τη δικτατορία μια αισχρή προδοσία, ελεεινή και τρισάθλια και βεβαίως, τα βρήκαμε μπροστά μας με την Τουρκία που έκανε και αυτή τη δουλειά της».

«Δεν μπορεί να διαμαρτύρεται η Τουρκία και να λέει "δεν θα παίξετε αυτό εκεί", γιατί αυτά είναι αστεία πράγματα. Με τη λογική αυτή δηλαδή, μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει πως "δεν θέλω να παίξετε το οτιδήποτε". Θέλω να πω ωστόσο, ότι η αντίδραση δεν ήταν έκπληξη. Εγώ το περίμενα. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα αυτό του Κυπριακού, το οποίο επειδή πέρασαν 50 χρόνια, λίγο το ξεχνάμε κι είναι σε ύφεση, ενώ δεν πρέπει να τα ξεχνάμε αυτά», είπε κλείνοντας ο ηθοποιός.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.