TV & Media

Κώστας Κρομμύδας: Γιατί να με τρομάζει η σχιζοφρένεια; Υπάρχει παντού

Τι είπε για την αλλαγή στην καριέρα του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κριτική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Κρομμύδας: Τι είπε για την αλλαγή στην καριέρα του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κριτική
Κώστας Κρομμύδας: Τι είπε για την αλλαγή στην καριέρα του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κριτική

Κώστας Κρομμύδας: Τι είπε για την αλλαγή στην καριέρα του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κριτική

Ο Κώστας Κρομμύδας παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία μίλησε για την αλλαγή της καριέρας του από την υποκριτική στη συγγραφή αλλά και όσους δεν τον πίστευαν όταν έκανε αυτή την «στροφή».

Ειδικότερα, καλεσμένος στο Στούντιο, ο Κώστας Κρομμύδας αναφέρθηκε σε όλα όσα έχει ακούσει στην πορεία της καριέρας του αλλά και στις επιθέσεις στο διαδίκτυο.

«Ακόμα και τώρα έχω την αμφιβολία για αυτό που γράφω, δεν αλλάζει αυτή η ανασφάλεια. Καλά τότε (σ.σ. στο ξεκίνημα της συγγραφικής του διαδρομής) η ανασφάλεια μου ήταν πολύ μεγαλύτερη, δεν ήξερα πως γράφεται ένα μυθιστόρημα. Έπαιρνα τηλέφωνο και έλεγα, ας πούμε, "τώρα μπορώ να πάω σε τρίτο πρόσωπο; Μπορώ να κάνω αυτό; Μπορώ να κάνω εκείνο;" και μου έλεγαν από τις εκδόσεις μου "και βέβαια μπορείς, συγγραφέας είσαι, ό,τι θες κάνεις. Σκότωσε τους όλους". Εκεί κατάλαβα ότι είμαι το "αφεντικό", ότι ο συγγραφέας είναι ένας μικρός θεός που μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» είπε και συνέχισε:

«Είχα ζήσει την υποψία και σαν ηθοποιός. Ακόμα και τώρα διαβάζω σχόλια καχυποψίας από ανθρώπους. Όταν μπαίνουν κάποιοι, αυτοί οι ελάχιστοι, και γράφουν ότι "αποκλείεται να γράφει αυτός τα βιβλία, κάποια γυναίκα θα του τα γράφει", αυτό για μένα είναι… εγώ ξέρω τι έχω κάνει! Αυτό είναι και τιμητικό. Δηλαδή ο άλλος σου κάνει αυτό το σχόλιο νομίζοντας ότι εμένα θα με πικάρει, αλλά εγώ λέω "ευχαριστώ για το κομπλιμέντο! Άρα δεν με θεωρείς ικανό να έχω γράψει ένα τόσο καλό βιβλίο". Αυτό το σχόλιο και το έχω ακούσει και το έχω διαβάσει πολύ».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d41tu5y76wbt)

Στη συνέχεια, ο Κώστας Κρομμύδας αναφέρθηκε στην υποκρισία που έχουν πολλοί άνθρωποι να στο παίζουν μπροστά καλοί και από πίσω σου να λένε ότι θέλουν:

«Υπάρχουν άνθρωποι που ενώ έχουν γράψει κακά σχόλια, γιατί εγώ έχω μνήμη ελέφαντα και δεν ξεχνάω, έρχονται καμιά φορά να μου μιλήσουν και λέω "ώπα, εσένα σε θυμάμαι". Έχω τρομερή μνήμη, δεν τους το λέω πάντα αλλά τα θυμάμαι και είναι τρομερό αυτό. Το πληκτρολόγιο δίνει μια άνεση στον κόσμο να γράψει πράγματα. Όταν είναι μπροστά σου μπορεί να το παίξει ο καλύτερος σου φίλος, να σε αγκαλιάσει και να σου πει "είσαι ο καλύτερος συγγραφέας του κόσμου" ενώ ξέρεις ότι έχει γράψει ένα σχόλιο που λέει "μάπα αυτό το βιβλίο". Γιατί να με τρομάζει η σχιζοφρένεια; Υπάρχει παντού, μερικοί άνθρωποι είναι σχιζοφρενείς».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d41u1zsjt5yh)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.