TV & Media

Ποιος σκότωσε τη Νταϊάνα; Νέα σειρά ντοκιμαντέρ για τη Λαίδη Ντι

Η έρευνα με αφορμή τα 27 χρόνια από τον θάνατο της πλέον αγαπημένης πριγκίπισσας παγκοσμίως

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η επέτειος των 27 ετών από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα μέσα από μία νέα αποκαλυπτική έρευνα

Στις 31 Αυγούστου συμπληρώνονται 27 χρόνια από το φρικτό τροχαίο στο Παρίσι, στο οποίο σκοτώθηκε η πλέον δημοφιλής πριγκίπισσα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, σε ηλικία μόλις 36 ετών.

Ακριβώς λόγω αυτής της επετείου, ανακοινώθηκε μία νέα σειρά ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Ποιος σκότωσε τη Νταϊάνα;», το οποίο  θα διερευνήσει τις συνθήκες του θανάτου της πριγκίπισσας της Ουαλίας πριν από 27 χρόνια. Θα περιλαμβάνει σπάνιες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πρωτοεμφανιζόμενες συνεντεύξεις με διάφορες βασικές πηγές, όπως αναφέρει το Deadline, και θα έχει ως στόχο να ρίξει νέο φως στην υπόθεση που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ το 1997 και παραμένει γρίφος για σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Το «Who Killed Diana?» θα αποτελέσει την πρώτη σειρά ενός ευρύτερου franchise που θα εξετάζει «τους συγκλονιστικούς θανάτους εμβληματικών προσωπικοτήτων, ελπίζοντας να αποκαλύψει νέες πληροφορίες για τις συνθήκες», ανέφερε το Deadline. Το franchise θα εξετάζει επίσης «τις ανθρώπινες ιστορίες και το ιστορικό πλαίσιο στο επίκεντρο αυτών των υποθέσεων».

Η ομάδα πίσω από το «Who Killed Diana?» βρισκόταν επίσης πίσω από την κυκλοφορία του Netflix το 2023 «Who Killed Jill Dando?», καθώς και πίσω από άλλα πρότζεκτ της πλατφόρμας, όπως το «Depp vs. Heard» και το «The Mystery of Marilyn Monroe».

«Αυτό το νέο franchise δεν θα επανεξετάζει απλώς τους θανάτους διάσημων προσωπικοτήτων, αλλά θα προωθεί ενεργά την ιστορία με νέες φωνές και φρέσκια ματιά σε συναρπαστικές και περίπλοκες λεπτομέρειες», δήλωσε ο Jon Adler, επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης περιεχομένου της EverWonder, η οποία, μαζί με την Empress Films, υπογράφουν την υλοποίηση της νέας σειράς ντοκιμαντέρ.

Η Emma Cooper της Empress Films, η οποία αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και την παραγωγή της σειράς «Who Killed Diana?» δήλωσε χαρακτηριστικά:  «Έχω δεσμευτεί να προσεγγίσω την ιστορία αυτής της αγαπημένης και εμβληματικής γυναίκας με νέες προοπτικές, νέες φωνές και πληροφορίες που δεν είχαν ειπωθεί στο παρελθόν».

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με την Νταϊάνα Σπένσερ, η οποία διατήρησε τον τίτλο της πριγκίπισσας ακόμα και μετά το θυελλώδες διαζύγιό της με τον σημερινό βασιλιά της Αγγλίας, Κάρολο, έχασαν τη ζωή τους σ’ εκείνο το σοκαριστικό τροχαίο στο Παρίσι, ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ, γιος του μεγιστάνα των Χάροντς και ο οδηγός του ζευγαριού, Ανρί Πολ.

«Υπάρχουν πολύ λίγες τέτοιες στιγμές στην ιστορία», είχε δηλώσει κατά το παρελθόν η βασιλική βιογράφος Ingrid Seward, η οποία γνώριζε προσωπικά τη βασίλισσα. «Θυμάμαι πού βρισκόμουν με κάθε μικρή λεπτομέρεια, όταν έμαθα για την Νταϊάνα. Ήταν ένα γεγονός που επηρέασε τους πάντες».

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας, το «Who Killed Diana?» θα είναι μια σειρά τριών επεισοδίων.

Με πληροφορίες από People.com