TV & Media

#φράσεις από 80's: «Πιάσε το στυλό να γυρίσω την κασέτα» και άλλες ακατανόητες (για την Gen Z) ατάκες

Ένα επικό καλοκαιρινό throwback στο Χ - Οι πιο χιουμοριστικές αναρτήσεις

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

#φράσεις από 80's: Στην κορυφή των ελληνικών trends στο X οι νοσταλγικές αναρτήσεις με χιουμοριστικά «κειμήλια» της δεκαετίας του '80 - Οι viral δημοσιεύσεις.

Ραντεβού με την ιστορία και τη νοσταλγική αύρα των 80's έδωσαν οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων, ανεβάζοντας στην κορυφή των ελληνικών trends του Χ το hashtag #φρασεις_απο_80s.

Τοποθετώντας στο επίκεντρο τα 80's και την πιο καλτ δεκαετία από τη Μεταπολίτευση και έπειτα, οι χρήστες του X πλημμύρισαν με αναρτήσεις το hashtag #φρασεις_απο_80s, κάνοντας ένα χιουμοριστικό όσο και συγκινητικό throwback στην περίοδο που εμφανίστηκαν οι «γιάπηδες», η καλωδιακή τηλεόραση και τα μουσικά βίντεο τα οποία δημιούργησαν τα ποπ είδωλα που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

Τα 80's στο επίκεντρο του ελληνικού Χ, με πολυάριθμες αναρτήσεις © Unsplash+/Kateryna Hliznitsova

#φράσεις από 80's: Το καλοκαιρινό throwback στο Χ

Αναμφίβολα ο κόσμος των 80's ήταν κάτι το ολωσδιόλου διαφορετικό σε σχέση με τη σημερινή μορφή του. Δεν υπήρχαν social media, smartphones, τεχνητή νοημοσύνη, λέξεις όπως viral και trends ήταν ακόμη άγνωστες στο λεξιλόγιο των Ελλήνων.

Εποχή που συνδυάστηκε με ανοδική κοινωνική κινητικότητα και ευημερία, η καθημερινότητα και η ποπ κουλτούρα της δεκαετίας του '80 διαμορφωνόταν μέσα από τη δημόσια τηλεόραση, τα περιοδικά, τις διαφημίσεις, τις ταινίες του Στάθη Ψάλτη, τα βίντεο κλαμπ και τις πειρατικές κασέτες, σημαντικότερο μέσο διάδοσης της μουσικής κατά την περίοδο που προηγήθηκε των ψηφιακών downloads.

Ας βουτήξουμε με τη σειρά μας στο παρελθόν και στις πιο εμπνευσμένες αναρτήσεις  του hashtag #φρασεις_απο_80s:

Μερικές ακόμη #φράσεις από 80's που μάλλον μοιάζουν ακατανόητες για τις νεότερες γενιές:

«Δε μας χέζεις ρε Νταλάρα»

«Πάρε το 0 δεν σε ακούω καθαρά»

«Να σου καεί το βίντεο!»

«Άντε σπάσε ρε μαλάκα!»

«Σήκω να αλλάξεις κανάλι»

«Θα νοικιάσουμε καμία κασέτα απ' το βίντεο κλαμπ;»

«Φοράει strike και καρφώνει»

«Πηρε φως το φιλμ και καηκε»