TV & Media

Ράνια Τζίμα στον Γιάννη Πρετεντέρη: «Δεν νοιάζει εσένα, νοιάζει εμάς όμως που δουλεύουμε εδώ»

Mε αφορμή την...δημαρχία του Βερολίνου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ράνια Τζίμα: Η στιγμή έντασης με τον Γιάννη Πρετεντέρη 

Μια έντονη στιγμή είχαν η Ράνια Τζίμα με τον Γιάννη Πρετεντέρη κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, το βράδυ της Τρίτης.

Κατά τη ροή του δελτίου ειδήσεων, ωστόσο, έμελλε να ανέβουν ελαφρώς οι τόνοι στο πλατό με αφορμή μια διόρθωση που θέλησε να κάνει ο έμπειρος δημοσιογράφος σε όσα ακούστηκαν για το ρεπορτάζ προκαλώντας την αντίδραση της Ράνιας Τζίμα.

Όταν ο Σωτήρης Μπολάκης ολοκλήρωσε το ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο Γιάννης Πρετεντέρης πήρε τον λόγο και υπογράμμισε χαρακτηριστικά τα εξής: «Λοιπόν, για να διορθώσουμε δυο πράγματα που ειπώθηκαν. Το πρώτο είναι ότι, δεν θυμάμαι ποιος στο ρεπορτάζ, επικαλέστηκε το παράδειγμα του Βίλλυ Μπραντ ως δημάρχου του Βερολίνου. Να εξηγήσουμε ότι ο Βίλλυ Μπραντ ήταν επιτυχημένος δήμαρχος του Βερολίνου σε ένα διαφορετικό εντελώς πολιτικό σύστημα και έγινε υποψήφιος καγκελάριος και μετά καγκελάριος όταν τελείωσε η θητεία του από δήμαρχος Βερολίνου. Δεν ήταν δήμαρχος και ταυτόχρονα υποψήφιος καγκελάριος».

«Καλά, πάντως αυτό δεν είναι διόρθωση προς το ρεπορτάζ του MEGA γιατί αυτό είναι το παράδειγμα που δίνει η πλευρά του κ. Δούκα» επισήμανε η Ράνια Τζίμα για να συνεχίσει ο Γιάννης Πρετεντέρης τονίζοντας «να σου πω κάτι; Δεν με ενδιαφέρει να διορθώνω το ρεπορτάζ του MEGA, με ενδιαφέρει να διορθώνω αυτό που άκουσα».

Τότε ήταν που ακολούθησε ένας σύντομος, πλην έντονος διάλογος, ανάμεσα στην παρουσιάστρια και τον βασικό σχολιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA το βράδυ της Τρίτης.

Ο διάλογος Τζίμα - Πρετεντέρη

Ρ.Τ.: Ναι, εγώ όμως το ξεχωρίζω από ποιον έρχεται αυτό. Δεν το λέμε εμείς αυτό.

«Μα συγνώμη, ήταν υποψήφιος ενόσω ήταν δήμαρχος. Το ίδιο πράγμα είναι, νομίζω. Ήταν υποψήφιος για καγκελάριος, πήγε σε ανώτερο ακόμη επίπεδο ενώ ήταν δήμαρχος. Τελείωνε μεν η θητεία του αλλά ήταν ακόμα δήμαρχος» πρόσθεσε, ενδιάμεσα, ο Σωτήρης Μπολάκης. «Δεν το λέει το ρεπορτάζ, τον επικαλέστηκε ο κ. Δούκας τον Βίλλυ Μπραντ».

Ρ.Τ.:  Ε, αυτό προσπαθώ τόση ώρα να πω.

Γ.Π.: Ωραία, αλλά δεν με νοιάζει ποιος το είπε.

Ρ.Τ.: Όχι, έχει σημασία βρε Γιάννη μου.

Γ.Π.: Μα δεν με νοιάζει ποιος το είπε.

Ρ.Τ.: Ε πως; Δεν νοιάζει εσένα, νοιάζει εμάς όμως που δουλεύουμε εδώ. Νοιάζει εμάς γιατί δεν μπορεί να λέμε ότι διορθώνουμε κάτι που έχουμε πει εμείς ενώ το λέει η πλευρά ενός υποψηφίου.

«Με νοιάζει και μένα, Γιάννη γιατί εγώ έγραψα το σπικάζ οπότε νομίζω ότι μπορώ να υπερασπιστώ το ρεπορτάζ» υπογράμμισε, εν συνεχεία, ο Σωτήρης Μπολάκης στον αέρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού με τον Γιάνη Πρετεντέρη να διευκρινίζει πως «δεν είπα ότι διόρθωσα κανέναν από εσάς. Διόρθωσα αυτό που ειπώθηκε από όπου κι αν ειπώθηκε».

Ρ.Τ.: Ε, δεν ειπώθηκε από εμάς λοιπόν αυτό.

Γ.Π.: Από τον Βίλλυ Μπραντ ή όποιον άλλον