TV & Media

Λένα Διβάνη: Δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση

«Ανόητη ερώτηση το γιατί δεν μίλησες τότε, μεγάλο κέρδος το MeToo», τόνισε η συγγραφέας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λένα Διβάνη: Αποκάλυψε πως έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση - «Ανόητη ερώτηση το γιατί δεν μίλησες τότε, μεγάλο κέρδος το MeToo», τόνισε η συγγραφέας

Η συγγραφέας Λένα Διβάνη παραχώρησε συνέντευξη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε στο πανεπιστήμιο αλλά και το κίνημα MeToo.

«Σε όλους τους χώρους συμβαίνουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο λεωφορείο να ανεβείς συμβαίνει. Κι εγώ είχα, όποιος λέει δεν είχε λέει ψέματα. Στο πανεπιστήμιο που είναι ένας εξουσιαστικός χώρος όπως στην πολιτική και τη δημοσιογραφία γίνονται τέρατα είναι γνωστό αυτό. Θυμίζω την περίπτωση του καθηγητή στην Πάτρα που κλείδωνε την πόρτα και κυνηγούσε φοιτήτριες», ανέφερε η Λένα Διβάνη και πρόσθεσε:

«Έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχληση και αναγκάστηκα να αλλάξω σχολή γιατί δεν επρόκειτο ποτέ να ανεβώ. Ότνα δημοσιεύθηκε η συνέντευξη που το είπα, δεν με ρώτησε κανείς, ούτε και από το περιβάλλον μου, ποιος το έκανε. Γιατί μετά θα άνοιγε συζήτηση».

«Πιο ανόητη ερώτηση από το "γιατί δεν το είπες τότε;" δεν υπάρχει. Γιατί τι ήθελες να καταστρέψω την καριέρα μου επειδή κάποιος είχε πάρει φαλάγγι όλο το γυναικείο προσωπικό; Το είπα τώρα καθηγήτρια πρώτης βαθμίδας και δεν έγινε τότε. Φανταστείτε τι θα είχε γίνει τότε», υπογράμμισε ενώ καταλήγοντας είπε για το MeToo:

«Το MeToo ήταν μεγάλο όφελος για τις γυναίκες γιατί τώρα όλοι προσέχουν. Ξαφνικά οι γυναικείες φωνές αξιοποιήθηκαν περισσότερο, βγήκαν μπροστά οι LBGTQ από το γουρούνι του Χόλιγουντ, τον Γουάινσταϊν, οπότε τον αγαπάμε».