TV & Media

Πόλος έλξης επισκεπτών στην Αγγλία οι τοποθεσίες της σειράς «Bridgerton»

Οι πόλεις και τα κρυμμένα σημεία που «φώτισε» η σειρά και οι θεματικές περιηγήσεις που γίνονται

Newsroom
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Bridgerton: Οι τοποθεσίες της σειράς έγιναν πόλος έλξης επισκεπτών - Οι πόλεις και τα κρυμμένα σημεία που «φώτισε» η σειρά και οι θεματικές περιηγήσεις που γίνονται

Η ρομαντική σειρά εποχής «Bridgerton» βασισμένη στο βιβλίο της Τζούλια Κουίν επέστρεψε και οι θαυμαστές της άρχισαν τις κρατήσεις για ταξίδια και περιηγήσεις σε εμβληματικές τοποθεσίες, στις οποίες γυρίστηκε.

Η βρετανική πλατφόρμα κρατήσεων τρένων και λεωφορείων Trainline αναφέρει, σύμφωνα με το BBC, ότι τα ταξίδια σε όλη την Αγγλία σε προορισμούς που εμφανίζονται στη σειρά αυξήθηκαν κατά 50% τον τελευταίο χρόνο. Επιπλέον αυξήθηκαν σε ποσοστό 135% σε σύγκριση με πέρυσι τα ταξίδια Αμερικανών τουριστών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο του Τουριστικού Συμβουλίου της Βρετανίας, VisitBritain, Πατρίσια Γέιτς η νεότερη σεζόν της σειράς «Bridgerton» αποτελεί μια ευκαιρία «να προβληθεί η παγκόσμιας φήμης ιστορία και κληρονομιά της Βρετανίας εμπνέοντας τους επισκέπτες να έρθουν και να δουν μόνοι τους τις τοποθεσίες και τους προορισμούς των γυρισμάτων».

«Bridgerton»: Οι τοποθεσίες της σειράς πόλος έλξης για τους τουρίστες

Στο Λονδίνο οι φίλοι της σειράς «Bridgerton» έχουν πολλά να δουν, τους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους στο Παλάτι Κιου κατά μήκος του ποταμού Τάμεση που προβάλλονται στο πρίκουελ «Queen Charlotte: A Bridgerton Story».

Επιπλέον μπορούν να επισκεφθούν το παλαιότερο βιβλιοπωλείο, το Hatchards, το οποίο ιδρύθηκε το 1797 και τον ναό του Αγίου Ιακώβου όπου γυρίστηκε σημαντική δραματική σκηνή της δεύτερης σεζόν της σειράς, καθώς και το Παλαιό Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο.

Η πόλη Τσάταμ σε απόσταση μιας ώρας από το Λονδίνο είναι επίσης δημοφιλής προορισμός των θαυμαστών της σειράς, όπως επίσης η αρχαία, περιτειχισμένη πόλη του Γιορκ στη βορειοανατολική Αγγλία που φιλοξενεί το Κάστρο Χάουαρντ, στο οποίο ο Σάιμον Μπάσετ και η Ντάφνι Μπρίτζερτον περνούν το μήνα του μέλιτος.

Η πόλη Μπαθ στη νοτιοδυτική Αγγλία με το Μουσείο Χόλμπορν, που ήταν κάποτε το Ξενοδοχείο Σίδνεϊ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά και μάλιστα διοργανώνονται θεματικές περιηγήσεις για το Bridgerton και το Kingston Bagpuize House & Gardens στο Όξφορντσάιρ είναι μια νέα τοποθεσία γυρισμάτων που εμφανίζεται στην τρίτη σεζόν της σειράς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ