TV & Media

Ο Ιάσων Δούσης εξηγεί γιατί δεν θέλει να τον αποκαλούν πια Τζέισον Αντιγόνη

Το bullying που βίωσε ως παιδί και το μήνυμά του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιάσων Δούσης
Ιάσων Δούσης: Γιατί δεν θέλει να τον αποκαλούν πια Τζέισον Αντιγόνη © Glomex

Ιάσων Δούσης: Γιατί δεν θέλει να τον αποκαλούν πια Τζέισον Αντιγόνη - Το bullying που βίωσε ως παιδί και το μήνυμά του

Ο Ιάσων Δούσης εξήγησε σε συνέντευξή του στο Mega γιατί δεν θέλει πλέον να τον αποκαλούν Τζέισον Αντιγόνη και δηλώνει ότι απείχε από τα φώτα της δημοσιότητας γιατί «ήθελα να με ξαναψάξω».

Ιάσων Δούσης: Γιατί δεν θέλει να τον αποκαλούν πια Τζέισον Αντιγόνη

«Χρησιμοποιώ την αρσενική αντωνυμία τώρα. Δεν σημαίνει ότι βλέπω τον άνδρα με στερεότυπα, ούτε τη γυναίκα με στερεότυπα», δήλωσε στην εκπομπή «Ακόμη δεν είδες τίποτα» ο Ιάσων Δούσης και έκανε γνωστό ότι σταμάτησε τον αγώνα που είχε ξεκινήσει για να αφαιρεθεί το φύλο από την αστυνομική του ταυτότητα. «Ήθελα λίγο τον χρόνο μου, ίσως υπερεκτέθηκα, ήθελα να με ξαναψάξω. Το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό ως προς το φύλο και τη σεξουαλικότητα είναι αέναο, δηλαδή μπορούμε όσες φορές θέλουμε να ξανασκεφθούμε για τον εαυτό μας. Βιολογικά είμαστε μια ξεχωριστή περίπτωση ο καθένας. Οπότε, η διάκριση αυτή στα δύο φύλα δεν υφίσταται ακόμη και βιολογικά. Ως προς την ταυτότητα φύλου είναι ένα βίωμα. Δεν σχετίζεται η έκφραση φύλου με τον σεξουαλικό προσανατολισμό».

Μάλιστα, σημείωσε ότι στην ταυτότητά του έχει μπει το όνομα "Αντιγόνη". «Μου είχαν επιτρέψει αυτό, δεν το δέχθηκα, γιατί ο στόχος τότε ήταν η κατάργηση του φύλου». 

Ο Ιάσων Δούσης ρωτήθηκε ακόμη και για το bullying που βίωσε ως παιδί. «Φοβόμουν να πάω σχολείο. Δεν το είχα πει στους γονείς μου, το αντιμετώπιζα με γενναιότητα. Αλλά ένα παιδί δεν πρέπει να είναι γενναίο, δεν οφείλει να είναι γενναίο, οφείλει να προστατεύεται» εξομολογήθηκε ο Ιάσων Δούσης, ενώ αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο σχετικά με την ισότητα στον γάμο που ψηφίστηκε πρόσφατα: «το 2020 είχα στείλει γράμμα στον πρωθυπουργό και είχα ξυρίσει το κεφάλι μου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, και σε 1,5 ώρα με είχαν πάρει από το Γραφείο του για να μου πουν ότι υπάρχει αυτή η πρόθεση να γίνει. Όλα έρχονται αργά, είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα, γιατί όταν έχεις παλέψει πολύ για κάτι και το περιμένεις χρόνια, χαίρεσαι, αλλά θυμάσαι πόσα χρόνια έχεις χάσεις και πόσο κουράστηκες για να γίνει αυτό. Πάντα σκέφτομαι τον γάμο και έλεγα ότι δεν θέλω να γίνω 40 χρόνων για να έχω το δικαίωμα στον γάμο, που θα έπρεπε να είχα από τα 18 μου».

«Πιστεύω ότι κάθε άτομο πρέπει να αναλογιστεί ότι έχει χρέος να σέβεται τα υπόλοιπα άτομα», σημείωσε ο Ιάσων Δούσης, στέλνοντας το μήνυμά του: «Να μη χάσει το κουράγιο του για το ότι θα μπορέσει και θα βρει τον τρόπο να ζήσει τη ζωή που θέλει αργά ή γρήγορα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1crfgbxaewh)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.