TV & Media

Νικολίνα Νικολούζου: Ξεκίνησα φυλομετάβαση στα 12 - Οι γονείς μου με αγκάλιασαν

«Ήμουν η πρώτη περίπτωση στην Ελλάδα και ένιωθα σαν πειραματόζωο» τόνισε η παίχτρια του «My Style Rocks»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νικολίνα Νικολούζου: Ξεκίνησα φυλομετάβαση στα 12 - «Ήμουν η πρώτη περίπτωση στην Ελλάδα και ένιωθα σαν πειραματόζωο» τόνισε η παίχτρια του «My Style Rocks»

H Νικολίνα Νικολούζου, διαγωνιζόμενη στο «My Style Rocks» έκανε coming out ως διεμφυλική γυναίκα κατά την διάρκεια του διαγωνισμού, λέγοντας πως θα ήθελε να εμπνεύσει και άλλα άτομα τα οποία παλεύουν με την ταυτότητά τους να διεκδικούν τα όνειρά τους.

Η Νικολίνα Νικολούζου μίλησε στην εκπομπή «Fay’s Time», για τις πρώτες αντιδράσεις και τα μηνύματα που έλαβε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επί πρόσθετα, ανέφερε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από το σχολικό της περιβάλλονκαι προσέθεσε πως όλα αυτά τα χρόνια είχε στο πλάι της την οικογένειά της που την «αγκάλιασαν».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Νικολίνας Νικολούζου

«Μίλησα δημόσια για τη διεμφυλικότητά μου γιατί είναι σημαντικό για την προσωπικότητά μου να το γνωρίζει κάποιος και θέλω να δείξω ότι δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι. Τα κορίτσια και οι κριτές δεν το γνώριζαν. Με σόκαρε η αγάπη και η υποστήριξη στα social media. Η ιστορία μου άγγιξε πολύ κόσμο» δήλωσε αρχικά, η Νικολίνα Νικολούζου.

«Πιο πολύ δέχθηκα πόλεμο από καθηγητές μου στο γυμνάσιο, παρά από τους συμμαθητές μου»

«Στα 11 μου εξήγησα στην οικογένειά μου τα συναισθήματά μου και ότι νιώθω κορίτσι. Η αδερφή μου είχε την πιο αστεία αντίδραση. Η μαμά μου και ο μπαμπάς μου με αγκάλιασαν. Ήταν δύσκολο να βρούμε ειδικούς να με βοηθήσουν, νομίζω ήμουν η πρώτη περίπτωση στην Ελλάδα και αυτό με έκανε να νιώθω σαν πειραματόζωο».

Επειδή ξεκίνησα τη φυλομετάβαση στην εφηβεία, ανακάλυπτα και τον εαυτό μου. Το κοινωνικό περιβάλλον, θα μιλήσω για την οικογένειά μου πέρα από τους γονείς μου, είχαν παρόμοια αντιμετώπιση με εκείνη των γονιών μου. Πιο πολύ δέχθηκα πόλεμο από καθηγητές μου στο γυμνάσιο, παρά από τους συμμαθητές μου. Ήταν λίγο προδβλητικοί και λίγο αρνητές της κατάστασης. Μου έλεγαν "κοίτα δεν έχει σημασία, εσύ θα έρχεσαι όπως θέλουμε εμείς"».