TV & Media

Τζ.Κλούνεϊ: «Δεν γίνεται να μη δούμε κάτι επειδή το απαγορεύει ο Κιμ Γιονγκ-ουν»

Η Sony αναζητεί εναλλακτικούς τρόπους να διαθέσει στο κοινό την ταινία The Interview

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο διάσημος ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ κατηγόρησε σημαντικούς παράγοντες του Χόλιγουντ ότι δεν υποστήριξαν τη Sony Pictures Entertainment μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε, σχετικά με την ταινία «The Interview».

Η ταινία, η υπόθεση της οποίας είναι η απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν, επρόκειτο να προβληθεί στους κινηματογράφους στις 25 Δεκεμβρίου. Πρεμιέρα που αναβλήθηκε ωστόσο από την ίδια τη Sony Pictures, αφού πολλοί κινηματογράφοι, υποκύπτοντας σε αδιευκρίνιστες απειλές των χάκερ, αρνήθηκαν την προβολή της στις αίθουσές τους.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ιστοσελίδα Deadline.com, ο Κλούνεϊ δήλωσε απογοητευμένος ότι κανείς δεν δέχτηκε να υπογράψει ένα έγγραφο που κυκλοφόρησε ο ίδιος και ο ατζέντης του για την προβολή της ταινίας. Στη συνέχεια επέκρινε τα μέσα ενημέρωσης που δεν συνέδεσαν την κυβερνοεπίθεση με τη Βόρεια Κορέα, ενώ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι το FBI πιστεύει ότι η χώρα κρύβεται πίσω από την καταστροφική κυβερνοεπίθεση, χαρακτηρίζοντάς τη ως απαράδεκτη πράξη εκφοβισμού .

«Μιλάμε για μια πραγματική χώρα η οποία αποφασίζει σχετικά με το τι μπορούμε να δούμε. Κάτι τέτοιο επηρεάζει κάθε κομμάτι της βιομηχανίας. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να δούμε κάτι επειδή το επιβάλει ο Κιμ Γιονγκ-ουν. Οφείλουμε να σταθούμε ενάντια σε αυτό. Δεν πρόκειται μόνο για τη Sony, αλλά για όλους μας. Οι ταινίες που δημιουργούμε έχουν τολμηρό περιεχόμενο και δεν θέλω να υπάρχουν ταινίες μόνο με υπερήρωες. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτές τις ταινίες, ωστόσο είναι καλό να έχουν την επιλογή οι άνθρωποι να δουν και κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο ηθοποιός.

Την ίδια ώρα, η Sony Pictures Entertainment ανακοίνωσε ότι αναζητεί εναλλακτικούς τρόπους προκειμένου να διαθέσει στο κοινό την ταινία The Interview, αφού οι περισσότερες αλυσίδες κινηματογράφων αρνήθηκαν να προβάλουν την ταινία.

Σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει: «Διατηρούμε ακόμα τις ελπίδες μας ότι όποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει αυτή την ταινία θα έχει την ευκαιρία να το κάνει».

Τέλος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι κακώς η Sony Pictures απέσυρε την ταινία επειδή οι κινηματογράφοι αρνήθηκαν να την προβάλουν.