TV & Media

«Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον να μην συμμετέχει σε “διεθνείς” ταινίες γιατί είναι μαύρος»

Νέα διαρροή μέιλ μεταξύ παραγωγού και προέδρου Sony Pictures

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ακόμα μια διαρροή από την επίθεση χάκερς στη Sony Pictures και αυτή τη φορά προκαλεί ακόμα περισσότερα σχόλια. Ένας παραγωγός –του οποίου το όνομα δεν διέρρευσε- γράφει στον πρόεδρο της Sony Pictures Μάικλ Λίντον, ότι ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ντένζελ Ουάσινγκτον δεν πρέπει να συμμετέχει σε ταινίες με διεθνές ενδιαφέρον «διότι είναι μαύρος».

Και συνεχίζει να γράφει «Δεν λέω ότι η ταινία δεν έπρεπε να είχε γυριστεί ή ότι δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν αφροαμερικανοί ηθοποιοί. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Ντένζελ Γουάσινγκτον είναι ο καλύτερος ηθοποιός της γενιάς του», ενώ προσθέτει «Στο εσωτερικό, ο ηθοποιός τα πάει καλά, αλλά έξω δεν έχει επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια» και αναφέρει ότι «η Sony μερικές φορές φαίνεται ότι παραβλέπει το γεγονός ότι μία ταινία πρέπει να έχει καλές εισπράξεις στο εξωτερικό για να έχει μεγαλύτερα κέρδη και να ελαχιστοποιήσει το ρίσκο, ειδικά σε ταινίες με μεγάλο προϋπολογισμό».

Η ανταλλαγή των μέιλ μεταξύ του παραγωγού και του Μάικλ Λίντον έγινε μετά την πρεμιέρα του φιλμ «The Equalizer», στην οποία πρωταγωνιστεί ο δημοφιλής ηθοποιός.