TV & Media

Η SONY ακυρώνει τη Χριστουγεννιάτικη πρεμιέρα του «Interview» (video)

Η Βόρειος Κορέα συνδέεται με τις κυβερνοεπιθέσεις κατά της εταιρείας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη για τις 25 Δεκεμβρίου προβολή της ταινίας «The Interview» από την αμερικανική εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Sony Pictures έπειτα από τις απειλές χάκερ, αλλά και την απόφαση πολλών κινηματογραφικών αιθουσών να μην προχωρήσουν στην προβολή της ταινίας. Η ταινία είναι μια σάτιρα με πρωταγωνιστές του Τζέιμις Φράνκο και Σεθ Ρόγκεν, οι οποίοι πηγαίνουν στην Πιονγκγιάνγκ για να δολοφονήσουν τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών υποστηρίζουν ότι η Βόρειος Κορέα συνδέεται με επιθέσεις των χάκερ στη SONY Pictures. «Βρήκαμε σύνδεση των επιθέσεων με την βορειοκορατική ηγεσία» είπε στο κανάλι NBC μη κατονομαζόμενος Αμερικανός αξιωματούχος.

image

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα η SONY έχει δεχθεί σειρά επιθέσεων από χάκερ τόσο εναντίον του Playstation Store της Sony, αλλά και εναντίον της Sony Pictures, με αποτέλεσμα τη διαρροή ταινιών αλλά και εμπιστευτικών/ προσωπικών δεδομένων σχετικά με εσωτερικές επικοινωνίες, αλλά και εργαζομένους της.

Την ευθύνη ανέλαβαν οι Guardians of Peace (Φύλακες της Ειρήνης) οι οποίοι έχουν απαιτήσει τη ματαίωση της κυκλοφορίας της ταινίας με ανάρτησή τους σε σελίδα διαμοιρασμού αρχείων, κάνοντας λόγο για μια «ταινία τρομοκρατίας», που θα μπορούσε να «προκαλέσει πόλεμο». Οι Φύλακες της Ειρήνης με μήνυμά τους την Τρίτη στο διαδίκτυο έκαναν αναφορά στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ και προειδοποίησαν όσους μένουν κοντά σε κινηματογραφικές αίθουσες, που θα προχωρούσαν με την προβολή της ταινίας, να απομακρυνθούν.

«Ότι θα συμβεί τις προσεχείς ημέρες θα οφείλεται στην απληστία της SONY» ανέφεραν στο μήνυμά τους. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του έτους η Πιονγκγιάνγκ είχε προειδοποιήσει ότι η προβολή του «Interview» θα εκληφθεί ως «εχθρική πράξη» και ότι θα οδηγήσει σε αντίποινα «χωρίς οίκτο».

Το τρέιλερ της ταινίας