TV & Media

Γλιτώνει την οργή του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ το South Park

Δε θα γίνουν μηνύσεις για το σατιρικό επεισόδιο της σειράς animation

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
South Park εναντίον πρίγκιπα Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Εκπρόσωπος του Δούκα και της Δούκισσα του Σάσεξ απορρίπτει το ενδεχόμενο νομικών ενεργειών.
To τελευταίο επεισόδιο του South Park βασίζεται σε δύο χαρακτήρες πανομοιότυπους με τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ © Comedy Central

South Park εναντίον πρίγκιπα Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Εκπρόσωπος του Δούκα και της Δούκισσα του Σάσεξ απορρίπτει το ενδεχόμενο νομικών ενεργειών.

Ευρεία δημοσιότητα και εικασίες από μέρους των ταμπλόιντ αλλά και των τηλεοπτικών δικτύων προκάλεσε το τελευταίο επεισόδιο του South Park, το οποίο βασίζεται σε δύο χαρακτήρες ηθελημένα πανομοιότυπους με τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, Δούκισσα του Σάσεξ.

Το επεισόδιο «The Worldwide Privacy Tour» της δημοφιλούς και βραβευμένης κωμικής σειράς animation, που διανύει αισίως την 26η σεζόν της, δεν αντιμετώπισε με καμία συμπάθεια τους στόχους της σάτιράς της, με τα ΜΜΕ να επισημαίνουν την πιθανότητα νομικών ενεργειών εκ μέρους των γαλαζοαίματων.

Σύμφωνα ωστόσο με έναν εκπρόσωπο που μίλησε εκ μέρους των Σάσεξ, οι αναφορές ότι το ζευγάρι είναι έξαλλο για την απεικόνισή του στο South Park δεν είναι ακριβείς. «Είναι ειλικρινά ανοησίες», είπε ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στον Guardian. «Εντελώς αβάσιμα, βαρετά δημοσιεύματα».

Το επίμαχο επεισόδιο παρακολουθεί το ζευγάρι να πετάει με το ιδιωτικό του τζετ σε όλο τον κόσμο, σε μια υψηλού προφίλ καμπάνια στόχος της οποίας είναι να κάνει τους ανθρώπους να σταματήσουν να τους σχολιάζουν.

New Episode Preview: A Dumb Prince and His Stupid Wife - SOUTH PARK

Υψώνουν πλακάτ που γράφουν «Πάψτε να μας κοιτάζετε», και φωνάζουν «Θέλουμε ιδιωτικότητα!», καθώς περιοδεύουν στο Παρίσι, στην Ινδία και σε περιοχές της αυστραλιανής υπαίθρου που κατοικούνται μόνο από καγκουρό περιφέροντας το αίτημά τους.

Πόσο αναστάτωσε το South Park τους Σάσεξ;

Η απάντηση έρχεται μετά από σειρά άρθρων που δήλωναν ότι η Δούκισσα του Σάσεξ ήταν σαφώς δυσαρεστημένη με την απεικόνιση του ζευγαριού από τον Ματ Στόουν και τον Τρέι Πάρκερ, δημιουργούς του South Park.

Το Spectator είχε ισχυριστεί ότι η Μέγκαν Μαρκλ ήταν «αναστατωμένη και συγκλονισμένη» από την εκπομπή και ότι «ενοχλήθηκε από το South Park, αλλά αρνείται να το παρακολουθήσει», παρότι που δεν καθιστούσε σαφές ποια ήταν η πηγή του.

Μια πηγή του Fox News έφτασε στο σημείο να προτείνει ότι το επεισόδιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε νομικές ενέργειες. Ο βασιλικός σχολιαστής Νιλ Σον ισχυρίστηκε ότι οι εκπρόσωποι των Σάσεξ παρακολουθούσαν τώρα τη σειρά στενά για τυχόν άλλες επιθέσεις.

«Σύμφωνα με πηγές κοντά στο ζεύγος, φαίνεται ότι, όπως τόσα πολλά πράγματα με τη Μέγκαν και τον Χάρι, αυτό μπορεί να έχει νομικές προεκτάσεις», είπε - φαινομενικά λανθασμένα. «Η νομική τους ομάδα παρακολουθεί το επεισόδιο για να δει τι φταίει και τι θα μπορούσε να μετατραπεί σε κάτι πιο μοχθηρό».

South Park εναντίον πρίγκιπα Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Εκπρόσωπος του Δούκα και της Δούκισσα του Σάσεξ απορρίπτει το ενδεχόμενο νομικών ενεργειών.
South Park, «The Worldwide Privacy Tour»: Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα «του Καναδά» αναζητούν ιδιωτικότητα στο Παρίσι © Comedy Central

South Park εναντίον Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Τι προβλέπουν οι ειδικοί δημοσίων σχέσεων

Στο επεισόδιο, το βασιλικό ζεύγος μετακομίζει στο σπίτι απέναντι από τον χαρακτήρα Κάιλ, ως μέρος της αναζήτησής τους για μια ζωή απαλλαγμένη από την εισβολή και την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Αυτή η προσπάθεια καταγράφει τον πρίγκιπα να παίζει δυνατά ντραμς στον δρόμο έξω από το σπίτι του και να φωνάζει: «Έι, εσύ! Τι κοιτάζεις; Έχεις ακούσει ποτέ για την ιδιωτικότητα;» Κάνουν επίσης ρίψεις πυροτεχνημάτων με σκοπό να εμποδίσουν τους ανθρώπους να τους παρακολουθούν, ενώ η πριγκίπισσα δηλώνει: «Πόσοι ακόμη πρίγκιπες και οι γυναίκες τους πρέπει να υποστούν αυτόν τον εφιάλτη;»

If Meghan is offended by ‘South Park,’ then she’s looking at a ‘mirror’: Royal expert

Οι ειδικοί δημοσίων σχέσεων δηλώνουν ότι η λάθος απάντηση στο επεισόδιο θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις για το ζευγάρι.

Ο σύμβουλος διασημοτήτων στις ΗΠΑ Ματ Γιανόφσκι είπε στη Mirror ότι: «Η Μέγκαν Μαρκλ είναι διχαστική και το South Park “παίζει” με αυτή την εικόνα, οπότε δε θα την επηρεάσει». Ωστόσο ισχυρίζεται ότι αν επρόκειτο να επιτεθεί στην κωμωδία κινουμένων σχεδίων, «ο αντίκτυπος θα μπορούσε να είναι διαφορετικός».

Κρίνοντας από το σχόλιο των Σάσεξ, δεν φαίνεται ότι το ζευγάρι θα κινηθεί άμεσα ενάντια στους δημιουργούς του South Park.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.