TV & Media

Το BBC βάζει τέλος στα κουστούμια και τα ταγιέρ των παρουσιαστών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο παρουσιαστής του BBC ανακοινώνει ότι πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ
Ο παρουσιαστής του BBC ανακοινώνει ότι πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ © YouTube/BBC

ΒΒC: Χαλαρώνουν οι ενδυματολογικοί κώδικες με το λανσάρισμα νέου καναλιού

Οι παρουσιαστές του BBC News ενημερώθηκαν ότι μπορούν να χαλαρώσουν τον επίσημο ενδυματολογικό τους κώδικα, επιδιώκοντας πιο αυθεντικά ρεπορτάζ, καθώς ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει το 24ωρο ειδησεογραφικό του κανάλι.

Η Νάγια Νίλσεν Διευθύντρια Ψηφιακών Υπηρεσιών του BBC News, δήλωσε στο προσωπικό την περασμένη εβδομάδα ότι μια «πιο άγρια» εμφάνιση όπως αυτή που υιοθετούν ορισμένοι δημοσιογράφοι όταν βρίσκονται εκτός στούντιο μπορεί να είναι πιο αξιόπιστη.

Όπως αναφέρει το «Deadline» η Νίλσεν μιλούσε καθώς το BBC εντείνει τα σχέδιά του για τη συγχώνευση του BBC World News με το εγχώριο ειδησεογραφικό κανάλι του, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος και να κάνει την παραγωγή κυλιόμενων ειδήσεων πιο ελκυστική στο διαδικτυακό κοινό. Οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι είναι μια ευκαιρία να δημιουργηθεί το καλύτερο ειδησεογραφικό κανάλι στον κόσμο.

Η ίδια δήλωσε στους υπαλλήλους: «Είναι λίγο σαν, το να είμαστε ιδρωμένοι και βρώμικοι όπως όταν είμαστε στο πεδίο, είναι στην πραγματικότητα πιο αξιόπιστο από το να δείχνουμε σαν να έχουμε μόλις βγει από μια τελετή απονομής βραβείων ή από ένα ωραίο δείπνο». 

Ορισμένοι παρουσιαστές το εξέλαβαν ως μήνυμα για να εγκαταλείψουν τα κοστούμια και τα φορέματα. Μια πηγή δήλωσε ότι οι αλλαγές στον ενδυματολογικό κώδικα έχουν ήδη γίνει στην οθόνη, επισημαίνοντας ότι ο παρουσιαστής του καιρού φορούσε σακάκι και μπλουζάκι σε τουλάχιστον μια περίπτωση.

Το κανάλι BBC News έχει μια ομάδα οκτώ δημοσιογράφων που θα λειτουργούν ως παρουσιαστές στο στούντιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.