- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το Netflix ταξίδεψε στα Διαβατά για τις «Πιο σκληρές φυλακές του κόσμου» (βίντεο)
Νέο επεισόδιο του 6ου κύκλου της σειράς επικεντρώνει στο ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα
Στον νέο κύκλο της σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix, «Οι πιο σκληρές φυλακές του κόσμου» συμπεριλαμβάνονται οι φυλακές Διαβατών και Λευκωσίας.
Στον νέο κύκλο της σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix για τις «Πιο σκληρές φυλακές του κόσμου» («Inside the World’s Toughest Prisons») συμπεριλαμβάνονται οι φυλακές Διαβατών.
Το γνωστό ντοκιμαντέρ της συνδρομητικής πλατφόρμας παρουσιάζει τη ζωή των έγκλειστων σε 19 φυλακές σε όλο τον κόσμο, κυρίως από την οπτική γωνία των ίδιων των κρατουμένων, ενώ περιλαμβάνει την οπτική γωνία των δεσμοφυλάκων, καθώς και άλλων ατόμων που αλληλεπιδρούν με το σωφρονιστικό σύστημα.
Σε ένα από τα επεισόδια του 6ου κύκλου, που άρχισε να προβάλλεται στις 28 Σεπτεμβρίου 2022, οι συντελεστές της εκπομπής επισκέπτονται την Ελλάδα και συγκεκριμένα τις φυλακές Διαβατών, που έχουν πλέον γεμίσει με κρατούμενους που κατηγορούνται για διακίνηση ανθρώπων.
Το επεισόδιο επικεντρώνεται στα προβλήματα της φυλακής όπως ο υπερπληθυσμός αλλά και στην αύξηση μιας συγκεκριμένης κατηγορίας κρατούμενων: των διακινητών.
Ο τίτλος του επεισοδίου είναι «Η φυλακή της διακίνησης ανθρώπων», καθώς επικεντρώνεται στο συγκεκριμένο ζήτημα, επισημαίνοντας ότι έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των ανθρώπων που κρατούνται στις φυλακές με την κατηγορία της διακίνησης ανθρώπων.
View this post on Instagram
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο παρουσιαστής Ράφαελ Ρόου, που έχει μπει σε πολλές φυλακές του κόσμου, αναρωτιέται εάν τελικά αυτές οι ποινές δρουν αποτρεπτικά και εάν το σωφρονιστικό σύστημα μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους.
Μάλιστα, συνομιλεί με κρατουμένους που έχουν φυλακιστεί τόσο για διακίνηση ανθρώπων όσο για φόνο, αλλά και για εμπόριο ναρκωτικών, οι οποίοι του εξιστορούν το πώς βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα.
Στο επεισόδιο παρουσιάζεται επίσης η δυνατότητα αποτοξίνωσης που έχουν όσοι έγκλειστοι είναι χρήστες ουσιών, μέσω της ειδικής μονάδας που διαθέτει η φυλακή, η οποία ωστόσο λόγω έλλειψης πόρων, εξυπηρετεί λίγους μόνο εξαρτημένους.
Το ντοκιμαντέρ του Netflix, το οποίο φτάνει στον έκτο κύκλο επεισοδίων του, παρουσιάζει τη ζωή σε 19 φυλακές σε όλο τον κόσμο, κυρίως μέσα από την οπτική γωνία των κρατουμένων, αλλά περιλαμβάνει τις απόψεις των δεσμοφυλάκων, καθώς και όσων άλλων αλληλεπιδρούν με το σωφρονιστικό σύστημα.
Σε άλλο επεισόδιο του 6ου κύκλου της σειράς του Netflix, ο Ρόου επισκέπτεται την Κύπρο και τις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας («Η φυλακή της ουτοπίας»), οι οποίες έχουν υποστεί ριζική μεταμόρφωση με την πάροδο των ετών. «Είναι, άραγε, οι αλλαγές προς το καλύτερο;», αναρωτιέται.
Ο παρουσιαστής της σειράς, Βρετανός δημοσιογράφος Ραφαέλ Ρόου, είχε στο παρελθόν ο ίδιος εκτίσει 12 χρόνια στη φυλακή κατηγορούμενος για ένα έγκλημα, για το οποίο τελικά αθωώθηκε.