- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο Αντώνης Αντωνίου αποκαλύπτει πώς πήρε τον ρόλο στην Παραγγελιά
«Ευτυχώς αρνήθηκε ο Κούρκουλος», είπε ο ηθοποιός
Αντώνης Αντωνίου: Η ταινία Παραγγελιά και η συζήτηση με τον σεναριογράφο για το ρόλο του Νίκου Κοεμτζή.
Ο Αντώνης Αντωνίου αποκάλυψε πώς πήρε τον ρόλο στην Παραγγελιά, την ταινία που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη την υπόθεση του Νίκου Κοεμτζή.
«Διεκδίκησα το ρόλο του Νίκου Κοεμτζή στην Παραγγελιά. Όταν ο Παύλος Τάσσιος μού έδωσε το σενάριο ξετρελάθηκα. Μου λέει “σου έχω ένα πολύ καλό ρόλο, τον φίλο του Κοεμτζή”. Του λέω… στοπ! Εγώ θα τον κάνω! Μου λέει “δεν γίνεται, δεν μπορείς”, ήθελε έναν πρωταγωνιστή φίρμα και προόριζε το ρόλο για τον Νίκο Κούρκουλο. Και για καλή μου τύχη ο Κούρκουλος αρνήθηκε, λέγοντας “εγώ δεν παίζω αυτόν τον εγκληματία”. Μετά πρότεινε το ρόλο και στον Νίκο Ξανθόπουλο, αλλά δεν τα βρήκανε» είπε ο Αντώνης Αντωνίου στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και πρόσθεσε:
«Και απλώς μια μέρα με πήρε και μου είπε “ετοιμάσου να κάνουμε δοκιμαστικό”. Και κάνουμε τη σκηνή που τον πυροβολούν οι αστυνομικοί και τον πιάνουν. Είδε τη σκηνή, του άρεσε και έτσι πήρα το ρόλο στην ταινία».
Αντώνης Αντωνίου - Παραγγελία: Τα αληθινά γεγονότα πίσω από την ταινία
Η ταινία Παραγγελιά πραγματεύεται τη δολοφονική επίθεση του Νίκου Κοεμτζή στο νυχτερινό κέντρο «Νεράιδα», τον Φεβρουάριο του 1973. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 1973, πήγε με την παρέα του στο νυχτερινό κέντρο Νεράιδα της Αθήνας στην Κυψέλη, όπου τραγουδούσε ο Καρουσάκης, για να διασκεδάσουν. Ο αδελφός του, ο Δημοσθένης, έκανε παραγγελιά τις Βεργούλες του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει. Ο τραγουδιστής ενώ στην αρχή του προγράμματος είχε ζητήσει να μην υπάρξουν παραγγελιές, τελικά ανακοίνωσε από το μικρόφωνο πως το επόμενο τραγούδι που θα πει είναι παραγγελιά. Ενώ ο Δημοσθένης χόρευε, ξαφνικά σηκώθηκαν και δύο άλλα άτομα, αστυνομικοί που γνώριζαν τον Κοεμτζή.
Οι αστυνομικοί ήταν ο Δημήτριος Πεγιάς, που υπηρετούσε στην Υπηρεσία Πληροφοριών της Υποδιευθύνσεως Γενικής Ασφαλείας Αθηνών της Αστυνομίας Πόλεων και ο Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Προαστίων Πρωτευούσης της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής. Οι αστυνομικοί παρενόχλησαν επιδεικτικά τον Δημοσθένη την ώρα που χόρευε, και ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και σκότωσε με τον σουγιά τρεις ανθρώπους (τους δύο αστυνομικούς, Πεγιά και Χριστοδουλάκη, και άλλο ένα άτομο από την παρέα τους), τραυματίζοντας άλλους οκτώ. Στην ανάκριση υποστήριξε πως θόλωσε το μυαλό του γιατί νόμιζε ότι θα σκότωναν τον αδελφό του.
Καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο και οκτώ φορές σε ισόβια, για ανθρωποκτονίες από πρόθεση. Το 1977 η ποινή του μετατρέπεται σε ισόβια. Αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Πατρών στις 29 Μαρτίου του 1996 μετά από 23 χρόνια συνεχούς φυλάκισης. Λόγω της εποχής, των οικογενειακών του φρονημάτων και του ποινικού του ιστορικού αρχικά πέρασε πολύ άσχημα μέσα στη φυλακή, αλλά αργότερα ο γνωστός αρχιφύλακας του Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός δήλωσε πως ο Κοεμτζής ήταν «ο μεγάλος του δάσκαλος» στη φυλακή.
Μετά την αποφυλάκισή του πουλούσε την αυτοβιογραφία του έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων και τις Κυριακές στο Μοναστηράκι υπογράφοντας αφιερώσεις στην πρώτη σελίδα. Το βιβλίο ξεκινά με τα πρώτα χρόνια της ζωής του στο Αιγίνιο Πιερίας και την κακοποίηση που υπέστη ο πατέρας το,υ απλώς επειδή ήταν κομμουνιστής, όπως και ο ανάπηρος βετεράνος παππούς του, από τους χωροφύλακες, προτού μιλήσει για τις δικές του περιπέτειες και τα σκληρά χρόνια της φυλακής.
Πέθανε το 2011 σε σημείο στο Μοναστηράκι όπου πουλούσε τα βιβλία του.
Η ταινία προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1980.
Σε αυτή, ο Νίκος (Αντώνης Αντωνίου) μαζί με τον αδερφό του (Αντώνης Καφετζόπουλος), ένα φίλο τους (Γιώργος Ζορμπάς) και τις γυναίκες τους (Όλια Λαζαρίδου, Σοφία Ρούμπου και Βίκυ Βανίτα) διασκεδάζουν σε κάποιο λαϊκό κέντρο. Εκεί θα γίνει μια παρεξήγηση, με αφορμή την «παραγγελιά» ενός τραγουδιού. Ο καβγάς, με την εμπλοκή και της αστυνομίας, μετετράπη σε αιματηρό επεισόδιο, το οποίο απασχόλησε εκτενέστατα τα ρεπορτάζ και την κοινή γνώμη.
Με πληροφορίες από Βικιπαίδεια
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ