TV & Media

Νίκη Βίσση- Μάτι: Μένω στο υπόγειο δύο χρόνια μετά τη φωτιά

Ζητά την δικαίωση των οικογενειών των θυμάτων

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στο Μάτι
Φωτιά στο Μάτι © Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Νίκη Βίσση: Η φωτιά στο Μάτι της κατέστρεψε το σπίτι, με την ίδια, δύο χρόνια μετά, να μένει στο υπόγειο, όσο ξαναχτίζεται η οικία της.

Στο υπόγειο του σπιτιού της στο Μάτι Αττικής ζει, δύο χρόνια μετά την πύρινη τραγωδία, η Νίκη Βίσση και ξεσπά για τη γραφειοκρατία και την καθυστέρηση στην απόδοση δικαιοσύνης.

Η αδερφή της Άννας Βίσση, Νίκη Βίσση, μίλησε στην εφημερίδα «On Time» για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, αλλά και τις προσπάθειες που κάνουν οι γείτονές της, αλλά και η ίδια για να σταθεί στα πόδια της. 

«Εγώ μένω στο Μάτι γιατί ήταν η μόνιμη κατοικία και ζούσα από το 1995 εκεί με την οικογένειά μου και τα παιδιά μου. Έχουμε πάρει άδεια και ξαναχτίζουμε το σπίτι. Μένω στο υπόγειο του σπιτιού μου, που είχε καεί κι αυτό και το έφτιαξα», είπε η Νίκη Βίσση και προσέθεσε: 

«Υπάρχει όμως κόσμος που εδώ και δύο χρόνια περίπου ταλαιπωρείται με γραφειοκρατικές διαδικασίες και δεν μπορούν να προχωρήσουν στην ανοικοδόμηση της κατοικίας τους. Υπάρχουν ακόμα οικογένειες με παιδάκια που μένουν στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα, όπου κάποια στιγμή θα πρέπει και αυτοί να φύγουν από εκεί καθώς θα λήξει η διορία.

Το μεγαλύτερο θέμα είναι ότι οι οικογένειες των θυμάτων δεν έχουν δικαιωθεί ακόμα, δηλαδή δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη. Εγώ σαν Νίκη περιμένω αυτοί οι άνθρωποι που έχασαν ανθρώπους να δικαιωθούν, θα ήθελα πάρα πολύ οι υπεύθυνοι που κατηγορούνται να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει και εννοείται οι υπόλοιποι άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίες τους να συνεχίζουν να έχουν μια καθημερινή κανονική ζωή όπως είχαν», είπε η Νίκη Βίσση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.