TV & Media

Περιττώματα ποντικιών στο κρεοπωλείο του Τζέιμι Όλιβερ

Ο σεφ με την εμμονή για υγιεινή διατροφή, δεν τα πάει καλά με την καθαριότητα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έκλεισε προσωρινά το κρεοπωλείο που διατηρεί ο διάσημος Βρετανός σεφ Τζέιμι Όλιβερ στο Λονδίνο. Κατά τον έλεγχο των υγειονομικών αρχών, οι επιθεωρητές βαθμολόγησαν με 1 στα 5 το κατάστημα του σεφ μέσα στο οποίο βρήκαν «έντονη παρουσία» περιττωμάτων ποντικών, μούχλα στα σφάγια και βρόμικους εξοπλισμούς. Το κρεοπωλείο «Barbecoa» βρίσκεται κοντά στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου και τροφοδοτεί με κρέατα και αλλαντικά το πανάκριβο εστιατόριο του σεφ που βρίσκεται στον ακριβώς επάνω όροφο. Οι επιθεωρητές, μάλιστα, βρήκαν διάφορα προϊόντα με βάση τους το γκουρμέ κρέας που είχαν λήξει, αλλά παρόλα αυτά ήταν διαθέσιμα προς πώληση και κατανάλωση.

n

Το φύλλο αξιολόγησής τους, ακόμη, περιελάμβανε βρόμικες λαβές στις πόρτες των ψυγείων, κακό φωτισμό, ανεπαρκείς εγκαταστάσεις πλυσίματος και μη εκπαιδευμένο προσωπικό, αλλά και κατεστραμμένα δάπεδα. «Μετά την περιβαλλοντική υγειονομική επιθεώρηση τον Ιανουάριο λάβαμε την άμεση απόφαση να κλείσουμε οικειοθελώς το κρεοπωλείο για αρκετές ώρες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που ανέκυψαν. Ανοίξαμε μέσα σε 24 ώρες και οι αξιωματούχοι σημείωσαν τις βελτιώσεις που έγιναν. Ζητήματα, όπως το συγκεκριμένο, είναι εξαιρετικά σπάνια στο Restaurant Group JO και αντιμετωπίζονται με μέγιστη σοβαρότητα», αναφέρει ανακοίνωση της ομάδας του Τζέιμι Όλιβερ για το συμβάν.

n