TV & Media

10 πράγματα που δεν ήξερες για τους υποψήφιους

Ηθοποιοί-σοφέρ και οσκαρικά μπρα-ντε-φερ

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62081-124655.jpg

1. «Ο Λύκος του Γουόλ Στριτ» του Μάρτιν Σκορσέζε είναι η ταινία με τις περισσότερες βωμολοχίες (η λέξη «fuck» ακούγεται πάνω από 500 φορές) που προτάθηκε ποτέ για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Προηγούμενη κάτοχος του «ρεκόρ» τα «Καλά Παιδιά» (1990) του ιδίου, όπου η παραπάνω λέξη ξεστομίστηκε περί τις 300 φορές.

2. Ο υποψήφιος για Όσκαρ Β’ Ανδρικού, Μπαρχάντ Αμπντί («Captain Phillips») είναι πρωτάρης στην υποκριτική: εργαζόταν ως οδηγός λιμουζίνας στη Μινεάπολη, όταν ο σκηνοθέτης της ταινίας Πολ Γκρίνγκρας τον διάλεξε για τον ρόλο του Σομαλού πειρατή.

3. Ο «Οδηγός Διαπλοκής» είναι η 15η ταινία στην ιστορία του θεσμού που είναι υποψήφια σε κάθε κατηγορία ερμηνείας. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ντέιβιντ Ο. Ράσελ είναι ο μόνος που είδε δύο συνεχόμενες ταινίες του να το καταφέρνουν (πέρυσι με τον «Οδηγό Αισιοδοξίας»).

image

4. Στα 77 του, ο Μπρους Ντερν περίμενε πολύ για να διεκδικήσει εκ νέου αγαλματίδιο. Φέτος είναι υποψήφιος για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τη «Nebraska», 35 χρόνια μετά την πρώτη υποψηφιότητά του, για Β’ Αντρικό, στον «Ελαφοκυνηγό» (1978).

5. Ο Καναδός σκηνοθέτης του «Dallas Buyers Club», Ζαν-Μαρκ Βαλέ, δεν διεκδικεί Όσκαρ Σκηνοθεσίας, αλλά μπορεί να κερδίσει το αγαλματάκι στην κατηγορία του Μοντάζ, όπου είναι υποψήφιος με το ψευδώνυμο Τζον Μακ ΜακΜέρφι.

6. Ο Τζον Γουίλιαμς είναι η Μέριλ Στριπ της μουσικής. Φέτος είναι υποψήφιος για 49η φορά για την «Κλέφτρα των Βιβλίων» (αν και έχει δρόμο ακόμα μέχρι να φτάσει τις 59 υποψηφιότητες του Γουόλτ Ντίσνεϊ).

7. Η Μέριλ Στριπ ισοφάρισε για άλλη μια φορά το ρεκόρ της για περισσότερες υποψηφιότητες για βραβείο ερμηνείας στην ιστορία του θεσμού. Με τον «Αύγουστο» έφτασε τις 18 υποψηφιότητες.

image

8. Η παραγωγός Μέγκαν Έλισον είναι η πρώτη γυναίκα και συνολικά το τρίτο άτομο στην ιστορία του θεσμού που είναι υποψήφια για δύο διαφορετικά Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας την ίδια χρονιά (για το «Δικός της» και τον «Οδηγό Διαπλοκής»).

9. Αν ο συνθέτης Μπόμπι Λόπεζ κερδίσει το Όσκαρ Πρωτότυπου Τραγουδιού για την ταινία «Frozen», θα γίνει το 15o άτομο στην ιστορία που θα έχει βραβευτεί με όλα τα μείζονα αμερικανικά βραβεία της βιομηχανίας του θεάματος (έχει ήδη στην κατοχή του Τόνι, Γκράμι και Έμι).

10. Αν η Κέιτ Μπλάνσετ κερδίσει το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για τη «Θλιμμένη Τζάσμιν» του Γούντι Άλεν, θα γίνει η πέμπτη ηθοποιός που κέρδισε βραβείο ερμηνείας σε ταινία του σκηνοθέτη. Προηγούνται οι Νταϊάν Κίτον, Νταϊάν Γουίστ, Μίρα Σορβίνο και Πενέλοπε Κρουθ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.