TV & Media

Η Κιμ Καρντάσιαν πετάει το μακιγιάζ και μας δείχνει την ψωρίαση

«Η μάχη μου με τη ψωριασική αρθρίτιδα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Κιμ Καρντάσιαν γράφει για τη μάχη με την ψωριασική αρθρίτιδα και μας δείχνει τα σημάδια της ψωρίασης στο πρόσωπο και το κορμί της.

Στη νέα lifestyle ιστοσελίδα της αδερφής της, Κόρτνεϊ Καρντάσιαν, Poosh, μίλησε η Κιμ Καρντάσιαν για την πολύχρονη μάχη της με τη ψωρίαση. Η 38χρονη σήμερα ριάλιτι σταρ και επιχειρηματίας, διαγνώστηκε με ψωρίαση από την ηλικία των 25 ετών και είναι η μοναδική από την οικογένεια, που κληρονόμησε το αυτοάνοσο νόσημα, από την μητέρα της, Κρις Τζένερ. «Η μητέρα μου το είχε στην περιοχή της κεφαλής και σε όλο της το σώμα και τη θυμάμαι να πηγαίνει σε solarium για να ηρεμήσει την κατάσταση. Παίρνοντας UV ακτίνες απευθείεας στα σημεία που την ταλαιπωρούσαν, βοηθήθηκε αρκετά. Δυστυχώς, εμένα δεν με βοήθησε και πολλές φορές αισθάνθηκα ανήμπορη», λέει η Κιμ Καρντάσιαν.

Κιμ Καρντάσιαν © POOSH

Στην αρχή αντιμετώπισε το πρόβλημα με χορήγηση κορτιζόνης, όταν όμως έφτασε στα 30 της, το πρόβλημα επανήλθε δριμύτερο.

«Όταν έμεινα έγκυος και τις δύο φορές, έφυγε εντελώς. Ήταν υπέροχο, αλλά μετά επέστρεψε. Στην αρχή της χρονιάς, υποτροπίασε πολύ άσχημα και κάλυψε ολόκληρο το πρόσωπό μου και πολύ από το σώμα μου» γράφει.

Υπήρξαν μάλιστα στιγμές που αισθανόταν ανήμπορη να σηκώσει πράγματα όπως το τηλέφωνο ή την οδοντόβουρτσά της. «Μία νύχτα, σηκώθηκα και δεν είχα τη δύναμη να σηκώσω το τηλέφωνο. Το πρωί συνέχισα να μην μπορώ να σηκώσω το τηλέφωνο μου ή να κρατήσω την οδοντόβουρτσά μου. Τα χέρια μου με πονούσαν τόσο πολύ!».

Ο πόνος ήταν τόσο έντονος που πίστεψε ότι είχε αρθρίτιδα. Ωστόσο, τελικά διαγνώστηκε με ψωριασική αρθρίτιδα. «Δεν άντεχα άλλο γιατί δεν μπορούσα να κουνήσω τα χέρια μου. Θυμάμαι είχα μία πιεστική ημέρα και δεν μπορούσα να κατεβάσω το παντελόνι μου για να πάω τουαλέτα. Δεν μπορούσα ούτε να βάλω το σουτιέν μου εκείνη την ημέρα, έπρεπε κάποιος να με ντύσει γιατί δεν άντεχα τον πόνο».

Τα σημάδια της ψωρίασης © POOSH

«Έχω απόλυτα συμφιλιωθεί με την ψωρίαση. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι στο σώμα μου ή στο πρόσωπό μου και πλέον είμαι εντάξει με το να την δείχνω, ή άλλες φορές δεν την καλύπτω με μακιγιάζ γιατί δεν θέλω να αποσπά την προσοχή» προσθέτει.

Και καταλήγει: «Αν έχεις ψωρίαση δεν μπορείς να την αφήσεις να ελέγξει τη ζωή σου. Πρέπει να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσεις ότι θα είσαι άνετα και συμφιλιωμένη με αυτήν και να μην την αφήσεις να σε κυριεύσει.

Τα σημάδια της ψωρίασης © POOSH

»Κάνω μια υγιεινή ζωή και προσπαθώ να τρώω όσο το δυνατόν περισσότερα λαχανικά και να πίνω smoothies βασισμένα σε θαλασσινά φύκια. Φροντίζω να έχω χρόνο για μένα ώστε να επικεντρώνομαι στο να έχω όσο το δυνατόν λιγότερο στρες.

»Ελπίζω η ιστορία μου να βοηθήσει όποιον πάσχει από ένα αυτοάνοσο νόσημα να νιώσει αυτοπεποίθηση και ελπίδα ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ».

Τα σημάδια της ψωρίασης © POOSH