- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Τι κάνουμε όταν... θέλουμε να γίνουμε διάσημοι
Σύμφωνα με τα ενημερωμένα σάιτ, γινόμαστε Μαρί Κιουρί ή, άμα δεν κάτσει η επιστήμη, πάμε σε τάλεντ σόου
Θέλεις να γίνεις οπωσδήποτε διάσημη-ος; Η Μανίνα Ζουμπουλάκη το έψαξε και παραθέτει τι μπορείς να κάνεις για να τα καταφέρεις.
Φιλικό δεκάχρονο έψαχνε πρόσφατα στο λάπτοπ μου «πώς γίνεται κανείς διάσημος», και παρόλο που αν κοιτάξει κανείς φευγαλέα τι ψάχνω εγώ στο ίντερνετ θα βεβαιωθεί ότι είμαι πολλαπλή προσωπικότητα και ταυτόχρονα όχι-λίρα-εκατό, η ιντερνετική έρευνα του δεκάχρονου πάνω στο θέμα «σελέμπριτι» ήταν εντυπωσιακή: υπάρχουν αμέτρητα, εκατομμύρια άρθρα, με λεπτομερείς οδηγίες, βήμα-βήμα πώς μπορείς από άσημος να γίνεις πρώτη φίρμα, με υποδιαιρέσεις (άλλο πρώτη φίρμα στη Νέα Υόρκη, άλλη στο Λιανοκλάδι, πχ) και με μια τάση να καλύπτονται όλες οι βάσεις, έστω και τσάτρα πάτρα. Υπάρχουν κείμενα, βιβλία ολόκληρα, εργασίες σχεδόν πανεπιστημιακές, κατάλογοι προσόντων, παραπομπές σε εταιρείες και άτομα που άμα τους δώκεις πάρα πολλά λεφτά θα σε κάνουνε πάρα πολύ φίρμα, ένα σωρό θεωρητικά και πρακτικά άρθρα, βιντεάκια, φιλμάκια «βήμα-βήμα πλάι στο βλήμα», τα πάντα όλα.
Παραθέτω κατά σειρά προτεραιότητας, τι μπορείς να κάνεις, αν το έχεις βάλει αμέτι-μουχαμέτι να γίνεις διάσημος:
- «Ανεβάζεις ένα βίντεο, αστείο, γελοίο, διαφορετικό, προκλητικό, σέξυ» (ότι προαιρείσαι). Αν είσαι γκομενάκι, τα πετάς όλα και κάνεις σεξ στην κάμερα, μόνο (ως γκομενάκι) ή με παρέα, να τελειώνουμε – γίνεσαι διάσημο για καμιά μέρα-δύο. Αν δεν είσαι γκομενάκι, καλό είναι να είσαι ΧΑΛΙΑ, κουβάς μπουγάδας, ώστε να σε κοιτάνε και να νοιώθουν καλύτερα οι άλλοι. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο παπαριά είναι το βίντεο, όσο πιο ρόμπα γίνεσαι, τόσα περισσότερα βιουζ. Άμα σε βλέπει ένα εκατομμύριο κόσμος να πηδάς σε τραμπολίνο γεμάτο τούρτες φορώντας ένα βρακί στο κεφάλι και βατραχοπέδιλα στα αυτιά, γίνεσαι διάσημος – επειδή είσαι ΤΡΕΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ, αν και αυτό δεν επισημαίνεται στο άρθρο. Το ότι κάποιο μεγαλύτερο νούμερο από εσένα θα γίνει αύριο-μεθαύριο ακόμα πιο ρόμπα και άρα πιο φίρμα και άρα θα σε ξεχάσει άμεσα το κοινό σου εσένα με τα βατραχοπέδιλα, δεν επισημαίνεται επίσης πουθενά.
- «Βρίσκεις μια μοναδική λύση σε ένα τεράστιο πρόβλημα, όπως έκανε η Μαρί Κιουρί, που ανακάλυψε τις ακτίνες Χ»: (!) η φράση είναι μεταφρασμένη από σαιτ ως έχει, καθόλου δεν την έφτιαξα με το μυαλό μου (η φαντασία έχει όρια), και όντως άμα ανακαλύψεις ένα ματζαφλάρι που ρουφάει τις πετρελαιοκηλίδες από τη θάλασσα και τις κάνει μπαρμπούνια ή μελεκούνια, θα γίνεις πολύ διάσημος. Απλώς η Κιουρί δεν σκόνταψε μια μέρα πάνω σε μια ανακάλυψη εκεί που έψαχνε τρόπους να γίνει διάσημη, κι αυτό δεν διευκρινίζεται πουθενά.
- «Ξεχωρίζεις, απομακρύνεσαι από τα στερεότυπα: αν είσαι σκέιτ-μπόρντερ, βρίσκεις ιδιαίτερες φιγούρες που δεν κάνει κανένας άλλος». Ναι. Αυτό ήταν το μοναδικό παράδειγμα. Αν δεν είσαι σκεητ-μπόρντερ, κακό του κεφαλιού σου, ας να ήσουνα.
- «Εφευρίσκεις κάτι πρακτικό»: πχ, έναν τρόπο να αποθηκεύονται τα παπούτσια/κλειδιά/βατραχοπέδιλα μέσα σε ένα σπίτι/κοτέτσι/διαστημόπλοιο, μια κρεμάστρα που σιδερώνει τα πουκάμισα, ή πουκάμισα που δεν θέλουν σίδερο. Όλα αυτά υπάρχουν ήδη, οπότε σκέφτεσαι άλλα, ανύπαρκτα. Δεν μπορεί, όλο και κάποια μπούρδα θα υπάρχει που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα – αυτοκαθαριζόμενα ροδάκινα; Σακούλες που περπατάνε μόνες τους από τη λαϊκή; Αδυνατιστικά τιραμισού; Κόπιτσες που αυτό-ράβονται; Και δεν τα πατεντάρουμε όλα αυτά καλού κακού;
- «Δείχνεις γενναιοδωρία: ένας στο Μπλουμφιλντ της Ιντιάνα ξύρισε τα τεράστια φρύδια του για φιλανθρωπικό σκοπό, και έγινε διάσημος». Μια άλλη, πάλι σε Αμερικάνικο κατσικοχώρι, έψησε ένα εκατομμύριο κεκάκια για τους άστεγους, που ίδρωσαν μετά να τα φάνε. Το ψάχνεις και βρίσκεις κάτι χρήσιμο για τους άλλους ανθρώπους, και επίσης έναν τρόπο να το μάθουν ΟΛΟΙ οι άλλοι άνθρωποι το μπερεκέτι που έκανες, ώστε να γίνεις διάσημος.
- «Σπας ένα παγκόσμιο ρεκόρ»: εκεί που κάθεσαι, γιατί όχι; Τα παγκόσμια ρεκόρ είναι για να σπάνε, θέλεις κάποια προετοιμασία όσο να΄ναι για να κερδίσεις χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς, αλλά το έχουν κάνει άλλοι άνθρωποι, υπάρχουν παραδείγματα. Μη κοιτάς που δεν μας έρχεται κανένα, ώρα που είναι.
- «Πηγαίνεις σε τάλεντ σόου»: αυτή είναι η τελική πρόταση, και συμφωνούν όλα τα άρθρα/σάιτ που ξέρουνε από μανέστρα, ο δρόμος για την φήμη περνάει μέσα από τα τάλεντ σόου(ζ). Η επιστήμη είναι σκληρή δουλειά, τα σπορ επίσης, που να σκοτώνεσαι τώρα; Την στιγμή μάλιστα που μπορείς να πάρεις μέρος σε ένα οποιοδήποτε τάλεντ σόου; Στο οποίο τα πράγματα είναι απλά: όσο μεγαλύτερο νούμερο είσαι, τόσο πιο φίρμα θα γίνεις, θα σε μάθουν και οι πέτρες.
Τουλάχιστον μέχρι το επόμενο τάλεντ σόου, σε δυο-τρείς μήνες/μέρες, που θα σε έχουν ξεχάσει τόσο οι πέτρες, όσο και η ίδια η θεία σου η Μαγδάλω, που φαγώθηκε να γίνεις φίρμα…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ηθοποιός έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το «Skyfall»
Ο σκηνοθέτης έφυγε από την ζωή το βράδυ της Τετάρτης
Η πρώτη γεύση δόθηκε από το τρέιλερ
Πρώτη τηλεοπτική μετάδοση την Κυριακή 24 Νοεμβρίου
«Βαρδιάνος στα σπόρκα», «Η ζωή είναι στιγμές», «Η Σκιάχτρα» θα προβληθούν μεταξύ 21-24 Νοεμβρίου
Με αφορμή την χθεσινή απεργία
Κάποιος αποφάσισε να μας δείξει τι αγνοούμε και τι χάνουμε
Σπουδαία διάκριση στα ΝΕΜ Awards 2024 για τη σειρά του Γιώργου Γκικαπέππα
Αναλυτικά τα νούμερα
«Κατάφερες να βάλεις μια ξεχωριστή σφραγίδα στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης» έγραψε ο τραγουδιστής
Η έναρξη και τα πρώτα του σχόλια
«Tο λέω πρώτη φορά αυτό» - Εννέα τα κοσμήματα προς πώληση
Έδωσε και τη δική του απάντηση σε όσα ακούστηκαν για το ηλικιακό όριο των καλλιτεχνών, με αφορμή τη Μαρινέλλα
Η δήλωση για την οποία καθόλου δε μετάνιωσε
Πώς σχολίασε τις φήμες για το πρόωρο τέλος στη σειρά «Αρχελάου 5», όπου πρωταγωνιστεί
Η συνέντευξη της τραγουδίστριας στη Νίκη Λυμπεράκη και τη «Μεγάλη Εικόνα»
Γελάει με τον εαυτό του, δεν πιστεύει την ηλικία του - Η συνέντευξη του σπουδαίου ηθοποιού
Οι λόγοι πίσω από την άποψη του αυτή που όπως δήλωσε κανένας δε θα του αλλάξει
Η δημοσιογράφος μίλησε για το παρασκήνιο της συνέντευξης με την τραγουδίστρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.