TV & Media

Εργαζόμενοι στον «Αθήνα 9.84»: Μας φορτώνουν τη διαχειριστική αδυναμία τους

Καταγγέλλουν με ψήφισμα τις απολύσεις συναδέλφων τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
athina-984.jpg
©EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Με ομόφωνο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στον δημοτικό ραδιοσταθμό «9,84» καταγγέλλεται ότι η διοίκηση επιχειρεί «να φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων τη διαχειριστική αδυναμία της».

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι ενώ ήταν γνωστό από μήνες πως ο προϋπολογισμός του ραδιοσταθμού «είχε πέσει έξω», η διοίκηση θέτει «προ τετελεσμένων τους εργαζομένους, αποφασίζοντας απολύσεις, περικοπές μισθών, μετατροπή συμβάσεων και μερική καταβολή δεδουλευμένων».

Η γενική συνέλευση ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Απολύσεις εργαζομένων

Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, όπου ο επικεφαλής της παράταξης « Ανοιχτή Πόλη» Ρήγας Αξελός αναφέρθηκε στην απόλυση τεσσάρων εργαζομένων και τη μείωση των μισθών των εργαζομένων έως και 50% για τρεις μήνες.

Απαντώντας η πρόεδρος του ραδιοσταθμού Δήμητρα Σιδερή δήλωσε ότι ο «Αθήνα 9.84» μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει «ταμειακό και όχι λογιστικό έλλειμμα» της τάξεως των 150.000 ευρώ. Η κα Σιδέρη το απέδωσε στην αύξηση εφέτος των ασφαλιστικών εισφορών.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση των μισθών τόνισε ότι η πρόταση προβλέπει να είναι «κλιμακωτή» και η χρηματική απώλεια να αποδοθεί εντός του 2019 στους εργαζομένους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.