TV & Media

Η Lady Gaga με αδαμιαία περιβολή στη φύση (video)

Για χάρη της τέχνης και της Αμπράμοβιτς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
47122-97699.gif

Πιθανώς να το κάνει για λόγους δημοσιότητας, πάντως η ίδια επιμένει ότι το κάνει για χάρη της τέχνης, της φιλανθρωπίας και του οράματος της καλής της φίλης, performance artist, Μαρίνα Αμπράμοβιτς. 

Η Lady Gaga βρέθηκε στο Ινστιτούτο Μαρίνα Αμπράμοβιτς (ΜΑΙ) όπου εφαρμόζεται η μέθοδος της 66χρονης σερβικής καταγωγής εικαστικής περφόρμερ.

Η Gaga βιντεοσκοπήθηκε ολόγυμνη στη φύση, έχοντας αγκαλιά ένα τεράστιο κρύσταλλο, με το οποίο έκανε ασκήσεις ισορροπίας στο γρασίδι για να βιώσει την απόλυτη πνευματική και σωματική εμπειρία που δίνει η αποκαλούμενη Μέθοδος Αμπράμοβιτς. Το Ινστιτούτο έδωσε αργότερα στη δημοσιότητα το διάρκειας 2 λεπτών βίντεο.

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς ισχυρίζεται ότι η ανάγκη για τη δημιουργία του Ινστιτούτου παρουσιάστηκε μετά την τελευταία της περφόρμανς στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη - η μεγαλύτερη σε διάρκεια που είχε κάνει καθώς έφθασε τις 736 ώρες! «Οταν σηκώθηκα από το κάθισμά μου δεν ήμουν πια η ίδια», είπε η Αμπράμοβιτς. «Κάτι άλλαξε μέσα μου οριστικά. Ηταν η πρώτη φορά που κατάλαβα τη μεγάλη ανάγκη του κοινού να είναι μέρος της συνολικής εμπειρίας. Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα. Η επόμενη, ότι θέλω να δημιουργήσω ένα Ινστιτούτο και πως δεν πρέπει να χάσω καθόλου χρόνο. Ενα Ινστιτούτο για την ανθρωπότητα».

image

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.