TV & Media

Έμα Τόμσον: Η πικρή αλήθεια πίσω από την πιο συγκινητική στιγμή του Love Actually (video, εικόνες)

Η ηθοποιός αποκαλύπτει γιατί ήταν τόσο πειστική ως προδομένη σύζυγος

Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πρώτη φορά η Έμα Τόμσον αποκαλύπτει την πικρή αλήθεια πίσω από την πιο συγκινητική και ρεαλιστική σκηνή της ταινίας «Love Actually».  

Είναι η στιγμή που η βραβευμένη με Όσκαρ Βρετανή ηθοποιός υποδύεται την απατημένη σύζυγο παραμονή των Χριστουγέννων και ξεσπά σε ασυγκράτητους λυγμούς συνειδητοποιώντας ότι το ακριβό κόσμημα που αγόρασε ο σύζυγός της (Άλαν Ρίκμαν) δεν προοριζόταν για την ίδια αλλά για μια άλλη, νεότερη γυναίκα. 

Πρόκειται για την πρώτη στιγμή που καταλαβαίνει ότι ο σύζυγός της την απατά και το φορτισμένο συναισθηματικά ξέσπασμα της είναι πραγματικά από τις στιγμές του φιλμ που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν θεατή. 
 
Η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» αναφέρει ότι η Τόμσον με νοσταλγική διάθεση μίλησε για εκείνη τη σκηνή και την ρομαντική κομεντί του Ρίτσαρντ Κέρτις κατά τη διάρκεια φιλανθρωπική εκδήλωσης στο θέατρο Tricycle του Λονδίνου. Αποκάλυψε το πραγματικό λόγο που ήταν τόσο πειστική ως απατημένη και προδομένη σύζυγος. Και ο λόγος ήταν ο σύζυγός της Κένεθ Μπράνα, ο οποίος είχε εκείνο το διάστημα μια θυελλώδη εξωσυζυγική σχέση με την Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.


«Αυτή η σκηνή όπου ο χαρακτήρας που υποδύομαι στέκεται δίπλα από το κρεβάτι κλαίγοντας είναι τόσο διάσημη επειδή πρόκειται για κάτι που έχουμε περάσει όλοι μας. Εκείνη την περίοδο ο Κεν μού είχε ραγίσει την καρδιά. Έτσι ήξερα πώς είναι να βρίσκεις ένα κολιέ που δεν προορίζεται για σένα. Στη δική μου περίπτωση δεν έγινε ακριβώς έτσι, αλλά όλοι έχουμε περάσει από ανάλογες καταστάσεις» είπε η 58χρονη σήμερα ηθοποιός.

Diane Freed

Η Έμα Τόμσον και ο Κένεθ Μπράνα ήταν το «χρυσό ζευγάρι» του βρετανικού σινεμά και είχαν πρωταγωνιστήσει μαζί σε πολλές ταινίες.

Getty-Ideal Images