- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πρίγκιπας Χάρι: Ποιος από εμάς θέλει να γίνει βασιλιάς; Κανείς. Ούτε ο Ουίλιαμ (εικόνες, video)
Τα λέει «έξω από τα δόντια» για την κηδεία της μαμάς του και το συντηρητισμό της βρετανικής μοναρχίας
Κανείς από τη βασιλική οικογένεια δεν θέλει να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα, δηλώνει ο αποκαλυπτικός και αντικομφορμιστής πρίγκιπας Χάρι σε συνέντευξή του σε αμερικανικό περιοδικό, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «όλοι θα κάνουμε το καθήκον μας όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

«Υπάρχει κάποιος στη βασιλική οικογένεια που θέλει να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα; Δε νομίζω. Ούτε καν ο Ουίλιαμ», σχολίασε ο 5ος στη σειρά για τη διαδοχή του θρόνου της Αγγλίας στο περιοδικό Newsweek. «Το κάνουμε για το γενικότερο καλό του λαού», πρόσθεσε.
Ο 32χρονος πρίγκιπας άσκησε δριμύτατη κριτική στην οικογένειά του αναφερόμενος στην κηδεία της μητέρας του το 1997. Χαρακτήρισε απαράδεκτο ότι ανάγκασαν ένα παιδί 12 ετών (σε αυτήν την ηλικία έχασε τη μαμά του) να ακολουθεί τη νεκρώσιμη πομπή και το φέρετρο της νεκρής μητέρας του, της πριγκίπισσας Νταϊάνα, στους δρόμους του Λονδίνου. Ο Χάρι ήταν κυρίως επικριτικός με τον πατέρα του Κάρολο για εκείνη την απόφαση. «Κανένα παιδί δεν πρέπει να ζήσει αυτή τη δοκιμασία. Δεν πρέπει να ζητηθεί ποτέ και από κανένα παιδί. Πιστεύω ότι σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά», υπογράμμισε ο 32χρονος πρίγκιπας Χάρι.
Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος πρόσφατα αποκάλυψε ότι χρειάστηκε ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη για να αντιμετωπίσει την απώλεια της μητέρας που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι. «Η μαμά μου είχε μόλις πεθάνει και εγώ έπρεπε να περπατήσω πίσω από το φέρετρό της περιτριγυρισμένος από πλήθος κόσμου, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι με κοιτούσαν από την τηλεόραση».


Ο Χάρι μίλησε για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του θεσμού της μοναρχίας. Η συνέντευξή του αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις του Μπάκιγχαμ. Δεν είναι σύνηθες για ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας να λέει ότι εκτελεί τα καθήκοντά του επειδή πρέπει και όχι επειδή το θέλει. Ήδη η φιλομοναρχική Daily Mail κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Χάρι: Κάνεις δεν θέλει το θρόνο».

Τέλος ο νεαρός πρίγκιπας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη γιαγιά του και βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β΄, επειδή τους άφησε «χαλαρούς» σε ζητήματα πρωτοκόλλου, καθηκόντων και συμπεριφοράς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η λάμψη της πασαρέλας δεν αποτυπώθηκε με την αναμενόμενη δυναμική στους πίνακες τηλεθέασης
H παρέα βρέθηκε στο νησί που αγαπούν ιδιαίτερα Καπουτζίδης και Καρύδη
Οι κριτές εξέτασαν κάθε λεπτομέρεια από τον ημιτελικό αλλά και από την εξέλιξη του καθενός
«Γίνεσαι διάσημος από τους κανόνες που παραβιάζεις»
Ποιο μοντέλο έμεινε εκτός ημιτελικού
«Η ιστορική αλήθεια μερικές φορές θέλει σκληρές αποφάσεις»
Κάνει λόγο για «προδήλως παράνομη απόφαση» και καλεί εγρήγορση
Ο ρόλος της δημοσιογραφίας και το ντοκιμαντέρ για τη 17 Νοέμβρη
Η εξομολόγηση της συζύγου του εκλιπόντος ηθοποιού για τις τελευταίες στιγμές του στο νοσοκομείο
«Θα είμαι αυστηρή στον ρόλο μου» δηλώνει
Άγνωστος απείλησε τον δημοσιογράφο ότι «θα έχει την τύχη του Γιώργου Καραϊβάζ»
Ο ηθοποιός μίλησε για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στην τηλεόραση και τον ευρύτερο χώρο του θεάματος
O δημιουργός αξέχαστων εκπομπών που έχουν γράψει ιστορία, παραχώρησε το πολύτιμο αρχείο του
Τι αποκάλυψε για τα γυρίσματα του «Παρά Πέντε» και τον ρόλο της «Ντάλιας»
Τα ηχηρότερα deals των τελευταίων δεκαετιών σε τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, φαρμακευτική, βιοτεχνολογία
Ανανεώθηκε το συμβόλαιο του διάσημου παρουσιαστή
Ποιος θα επικρατήσει στη σύγκρουση των κολοσσών του streaming για τον έλεγχο του ιστορικού στούντιο;
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.