TV & Media

Έφυγε από τη ζωή η θρυλική προαγωγός «Μαντάμ Κλοντ» (εικόνες)

«Ο άνθρωπος θα πληρώνει πάντα για δύο πράγματα: σεξ και φαγητό. Δεν ήμουν ποτέ καλή στη μαγειρική»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316021-623440.jpg

Σε ένα μικρό διαμέρισμα στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας άφησε την τελευταία της πνοή η πιο θρυλική και διάσημη ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής στον κόσμο, Φερνάντ Γκριντέ, η γνωστή ως «Μαντάμ Κλοντ». Σε ηλικία 92 ετών η Μαντάμ Κλοντ έφυγε ήσυχα στον ύπνο της παίρνοντας μαζί της ροζ μυστικά μερικών εκ των πλουσιότερων και διασημότερων αντρών στον κόσμο.

image

Η Μαντάμ Κλοντ διηύθυνε τις δεκαετίες του 1960-70 ένα δίκτυο σχεδόν 500 γυναικών και λιγότερων νεαρών αντρών που προσέφεραν τις σεξουαλικές υπηρεσίες τους έναντι 10.000-15.000 φράγκων κάθε νύχτα (περίπου 1.500-2.300 ευρώ). Το ποσοστό της ίδιας ανερχόταν στο 30%. Το καρνέ της ήταν γεμάτο πελάτες που προέρχονταν από τα υψηλά και κοινωνικά στρώματα: δούκες, πρέσβεις, λόρδοι, βασιλιάδες της Μέσης Ανατολής αλλά και ηθοποιοί, όπως ο Μάρλον Μπράντο και ο Ρεξ Χάρισον, είχαν περάσει κάποιες ώρες με τα κορίτσια της Μαντάμ Κλοντ. Από τα πλέον ηχηρά ονόματα που πέρασαν από τον οίκο ανοχής της εκλιπούσης ήταν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ο πρόεδρος της ΦΙΑΤ, Τζιάνι Ανιέλι, ο λόρδος Μαουντμπάτεν. Πιστός πελάτης ακόμα ένας σύζυγός της Τζάκι Κένεντι, ο Έλληνας εφοπλιστής, Αριστοτέλης Ωνάσης.

image

Τις δεκαετίες του '60 και του '70 τα κορίτσια της Μαντάμ Κλοντ είχαν τη φήμη ότι ήταν όχι απλά όμορφες αλλά και καλλιεργημένες. Κάποιες μάλιστα κατέληγαν να γίνουν σύζυγοι των αντρών που είχαν πληρώσει για τις υπηρεσίες τους.

image

«Ο άνθρωπος δεν θα πάψει ποτέ να πληρώνει για δύο πράγματα: για το σεξ και το φαγητό. Εγώ δεν ήμουν ποτέ καλή στη μαγειρική» είχε κάποτε πει η διάσημη μαστροπός. Τα κορίτσια της «Μαντάμ Κλοντ» γνώριζαν επικίνδυνα μυστικά και για αυτό επί σειρά ετών απολάμβαναν την προστασία των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών. Όμως με την άνοδο του Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν στην εξουσία και την καταπολέμησης της πορνείας στα μέσα της δεκαετίας του '70 δεν άργησε να φέρει το τέλος της λαμπρής πορείας της «Μαντάμ Κλοντ».

Το 1976 μπήκε στο στόχαστρο του δικαστή Ζαν Λουί Μπρουζιέρ για φορολογικές παραβάσεις. Διέφυγε στο Λος Άντζελες, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1986 επέστρεψε στο Παρίσι, πιστεύοντας ότι η νέα νομοθεσία θα την προστάτευε. Δεν συνέβη όμως αυτό. Καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για 4 μήνες. Το 1992 καταδικάστηκε εκ νέου σε φυλάκιση, αφού είχε συγκροτήσει ένα νέο δίκτυο. «Πήρε μαζί της μυστικά της κρεβατοκάμαρας και μυστικά του κράτους. Ήταν ένας θρύλος» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρώην διευθυντής της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού και συγγραφέας του βιβλίου «Τμήμα Ηθών», Κλοντ Κανσέ.

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.