TV & Media

Πόσο «ρατσιστικό» είναι το tweet της Έλεν ΝτεΤζένερις για τον Γιουσέιν Μπολτ; (εικόνες)

«Καβάλα» στον Τζαμαϊκανό γράφει: «Έτσι θα κάνω τις δουλειές από εδώ και πέρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135742-309948.jpg

Αποδέκτης έντονων επικριτικών σχολίων από εκατοντάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έγινε η Αμερικανίδα Έλεν ΝτεΤζένερις εξαιτίας ενός tweet για τον πιο γρήγορο άνθρωπο στον κόσμο, Γιουσέιν Μπολτ. Για πρώτη φορά το χιούμορ έγινε μπούμεραγκ για την Αμερικανίδα κωμικό και παρουσιάστρια τηλεοπτικού σόου και την έφερε σε θέση άμυνας. Η ΝτεΤζένερις ανέβασε μια φωτογραφία (meme) στην οποία έχει ανέβει στην πλάτη του Τζαμαϊκανού Μπολτ και σχολιάζει για πλάκα, καθώς ο σπρίντερ πήρε το χρυσό στα 100μ. δια περιπάτου: «Έτσι θα κάνω τις δουλειές μου από εδώ και πέρα».

Οι χρήστες των social media διέκριναν μια χροιά ρατσισμού στο σχόλιο καταλογίζοντας στην ηθοποιό όλα τα λάθη της αμερικανικής πολιτικής και ιστορίας για τις φυλετικές διακρίσεις . «Λες και δεν καβαλούσατε στις πλάτες των μαύρων 5.000 χρόνια τώρα», έγραψε ένα χρήστης. «Το να καβαλάς κάποιον σαν μουλάρι ή σαν άλογο είναι αστείο για σένα», γράφει ένας άλλος. Κάποιοι, πάντως, την στήριξαν. «Αν ο σπρίντερ ήταν λευκός στη φωτογραφία ούτε που θα σας ένοιαζε. Η Έλεν δεν είναι ρατσίστρια, ούτε ήθελε να προσβάλει τον Μπολτ».

«Το να καβαλάς κάποιον σαν μουλάρι ή σαν άλογο είναι αστείο για σένα», γράφει ένας άλλος. Κάποιοι, πάντως, την στήριξαν. «Αν ο σπρίντερ ήταν λευκός στη φωτογραφία ούτε που θα σας ένοιαζε. Η Έλεν δεν είναι ρατσίστρια, ούτε ήθελε να προσβάλει τον Μπολτ».

Η ΝτεΤζενέρις αμέσως αντέδρασε και απάντησε στους επικριτές με το εξής σχόλιο στο Twitter: «Γνωρίζω πολύ καλά τον ρατσισμό που υπάρχει σε αυτήν την χώρα. Και είναι το πιο μακρινό πράγμα από αυτό που είμαι εγώ».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.