TV & Media

Νέο άγαλμα για την ηθοποιό Λουσίλ Μπολ στη Ν. Υόρκη

Αφορμή τα 105 χρόνια από τη γέννηση της μεγάλης Αμερικανίδας κωμικού κι ένα αποτυχημένο γλυπτό της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135282-308903.jpg

Χαρούμενοι θα πρέπει να είναι οι θαυμαστές της Λουσίλ Μπολ, αφού ένα νέο άγαλμα αποκαλύφθηκε προς τιμήν της το Σάββατο στο Σέλερον της Νέας Υόρκης. Αφορμή στάθηκαν η επέτειος των 105 χρόνων από τη γέννησή της και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της ιδιαίτερης πατρίδας της ότι το προηγούμενο άγαλμα που είχε δημιουργηθεί δεν ήταν κολακευτικό για το αγαπημένο τους αστέρι.

Το χάλκινο έργο τέχνης σε φυσικό μέγεθος, δημιουργήθηκε από την γνωστή γλύπτρια Κάρολαϊν Πάλμερ, η πρόταση της οποίας επιλέχθηκε ανάμεσα από 60 αγάλματα που είχαν κατατεθεί από καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο.

Το νέο άγαλμα αντικατέστησε στο «Lucille Ball Memorial Park» ένα άγαλμα που είχε τοποθετηθεί εκεί πριν από επτά χρόνια. Οι επικριτές του αγάλματος υποστήριζαν ότι δεν έμοιαζε καθόλου και σε τίποτα με την κοκκινομάλλα σταρ και έγινε γνωστό ως «Scary Lucy».

Η Πάλμερ μέχρι να ολοκληρώσει το άγαλμα, μελέτησε πολύ καλά την ηθοποιό, βλέποντας τα αμέτρητα επεισόδια της αγαπημένης σειράς «I Love Lucy», ενώ προσέλαβε και μοντέλα που της έμοιαζαν. Στη συνέχεια τα έντυσε με ρούχα της δεκαετίας του 1950, ώστε να θυμίζουν το στιλ της Λουσίλ Μπολ.

Η Λουσίλ Μπολ, υπήρξε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του Χόλιγουντ που διεύθυνε μεγάλο τηλεοπτικό στούντιο έχοντας στο ενεργητικό της πολλές επιτυχημένες και δημοφιλείς σειρές. Γεννημένη στις 6 Αυγούστου του 1911 στη Νέα Υόρκη, θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς των Ηνωμένων Πολιτειών, με έντονη επιρροή στους κύκλους του Χόλιγουντ και μακρόχρονη καριέρα.

Πρωταγωνίστησε στην αγαπημένη θρυλική σειρά, δικής της παραγωγής, «I Love Lucy» και ταυτίστηκε στο μυαλό του κοινού ως κωμική ηθοποιός της τηλεόρασης. Παρόλο που για πολλούς θεωρείται πρωτεργάτης του sitcom, η Μπολ υπήρξε επίσης ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και του ραδιοφώνου, αλλά και μοντέλο και παραγωγός.

Στις 26 Απριλίου του 1989, η Λουσίλ Μπολ πέθανε σε ηλικία 77 ετών από ρήξη ανευρίσματος αορτής.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.