TV & Media

Ποιο Brexit; Η Ελισάβετ είναι ακόμα ζωντανή (video, εικόνες)

Η βασίλισσα πρόσθεσε: «Κι εγώ γιόρτασα διπλά γενέθλια. Είχα τρεξίματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132054-300023.jpg

Η στερλίνα κατρακυλάει, ο Κάμερον θέλει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, το Εργατικό Κόμμα διαλύεται και η Σκωτία θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο με την προοπτική να ενταχθεί στην ΕΕ. Από τις 23 Ιουνίου και μετά η Βρετανία έχει εισέλθει σε μια περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας, οικονομικής κρίσης εξαιτίας του δημοψηφίσματος που άνοιξε το δρόμο για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Οι εξελίξεις δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστη την αγαπημένη βασίλισσα των Άγγλων, Ελισάβετ Β΄, η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με χιούμορ. «Σε κάθε περίπτωση, είμαι ακόμη ζωντανή, χα!», δήλωσε η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου Ελισάβετ, κατά την πρώτη δημόσια εμφάνισή της, μετά το Brexit της περασμένης Πέμπτης.

Το σχόλιο έγινε κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης της βασίλισσας στη Βόρεια Ιρλανδία μαζί με τον σύζυγό της, τον Δούκα του Εδιμβούργου. Στο Μπέλφαστ συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο της τοπικής κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας Μάρτιν ΜακΓκίνες, μέλος του Σιν Φέιν, του πολιτικού σκέλους του αυτονομιστικού Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού.

image

«Καλημέρα. Πως είστε;», ρώτησε ο Μάρτιν ΜακΓκίνες και η Λίζι πάντα ευδιάθετη απάντησε: «Σε κάθε περίπτωση, είμαι ακόμη ζωντανή, χα!». «Είχα φέτος δίπλα γενέθλια. Είχα τρεξίματα, πολλά συνέβησαν», πρόσθεσε. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας που ψήφισε υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ δήλωσε αργότερα: «Μιλήσαμε για πολλά πράγματα, αλλά δεν θα σας πω για ποια».

image

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα η βασίλισσα της Αγγλίας τήρησε ουδέτερη στάση μένοντας πιστή στον ρόλο της που επιβάλει πολιτική ουδετερότητα. Μόνο η ταμπλόιντ Sun έκανε την Ελισάβετ πρωτοσέλιδο υποστηρίζοντας ότι τάσσεται υπέρ του Brexit. Το Παλάτι διέψευσε αμέσως την εφημερίδα. Ωστόσο, όλοι θυμούνται την μονάρχη να λέει σε εκδήλωση στο Μπάκιγχαμ: «Δεν καταλαβαίνω την Ευρώπη».

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.